X
Κόσμος

Πρόσω ολοταχώς για την Alfa Romeo

Αισιόδοξοι είναι οι οιωνοί για την επόμενη μέρα της Alfa Romeo, η οποία αύξησε τις παγκόσμιες πωλήσεις της το πρώτο μισό του έτους πάνω από 50% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Μετά τις πολύ καλές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, η Alfa Romeo «έκλεισε» το πρώτο εξάμηνο του 2023 με αντίστοιχα εντυπωσιακά εμπορικά αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώνουν τον σταθερό βηματισμό της μάρκας.

Πιο συγκεκριμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις της Alfa Romeo αυξήθηκαν κατά 57% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022. Στην Ευρώπη, μάλιστα, η μιλανέζικη φίρμα διπλασίασε τις ταξινομήσεις της, με τη Γαλλία (+123%), τη Γερμανία (+116%) και την Ιταλία (+131%) να ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους.

Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η Alfa Romeo αύξησε την εμπορική της απήχηση κατά 173%.

Η περιοχή της Ασίας αποτελεί βασική περιοχή πωλήσεων για την Alfa Romeo. Τα αποτελέσματα των πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο στην ευρύτερη αυτή περιοχή εμφανίζονται σταθερla και συμβαδίζουν με εκείνα της ίδιας περιόδου του 2022, με αξιοσημείωτα στοιχεία στην Κίνα, όπου οι εγγραφές κατέγραψαν αύξηση 94% τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022. Και στην Κίνα, η εμπορική επιτυχία της Giulia είναι σημαντική, έχοντας σημειώσει άνοδο της τάξης του 35% στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τι δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo

«Τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους δικαιώνουν τη δουλειά που έγινε από όλη την ομάδα. Πετύχαμε τους στόχους που θέσαμε. Η πειθαρχία με την οποία ακολουθούμε τη στρατηγική μας βασίζεται στην επιθυμία να καθιερωθούμε ως ηγέτης στον τομέα των premium οχημάτων όσον αφορά την ποιότητα.

«Διατηρούμε το πάθος και την αποφασιστικότητά μας να διασφαλίσουμε ότι το 2023 θα τελειώσει με αποτελέσματα που παραμένουν σε καλό δρόμο και θα γίνουν ακόμη καλύτερα σε σχέση με ένα εξαιρετικά θετικό πρώτο εξάμηνο του έτους.»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!