X
Κόσμος

«Πράσινο φως» για την αστρονομική αμοιβή του Elon Musk

Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το αστρονομικό πακέτο απολαβών του Elon Musk παρά τις αρχικές αντιδράσεις

Οι επενδυτές της Tesla ψήφισαν υπέρ του πακέτου απολαβών του Elon Musk ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά την αντίθεση πολλών εξ αυτών. Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Τέξας.

Αν μη τι άλλο, η έγκριση της περασμένης εβδομάδας για τις αστρονομικές, αν μη τι άλλο, απολαβές του Elon Musk σηματοδοτεί με τον πλέον σαφή τρόπο την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του παρά την κάμψη των πωλήσεων της Tesla και την πρόσφατη πτώση της τιμής της μετοχής.

«Σας αγαπώ παιδιά», είπε ο Elon Musk μιλώντας ενώπιον των επενδυτών της εταιρείας κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Austin. Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος είπε ότι τήρησε τις υποσχέσεις του, χάρη στο ότι ήταν αισιόδοξος από τη φύση του.

«Αν δεν ήμουν αισιόδοξος, αυτό δεν θα υπήρχε, αυτό το εργοστάσιο δεν θα υπήρχε», είπε ο Elon Musk. «Αλλά τα καταφέρνω στο τέλος, αυτό είναι το σημαντικό».

Αν και οι περισσότεροι επενδυτές υποστήριξαν το πακέτο αμοιβών του Elon Musk, αρκετοί άλλοι, όπως το California Public Employees’ Retirement System και οι εταιρείες Glass Lewis και Institutional Shareholder Services προέτρεψαν τους μετόχους να το απορρίψουν, χαρακτηρίζοντας την αποζημίωση υπερβολική.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Tesla ανακοίνωσε μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της από το 2018 μέχρι και σήμερα. Για το 2023, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Model Y ήταν το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο και ότι 1.000.000 Tesla βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Ευρώπης. Μέσα στο περασμένο έτους η Tesla εγκατέστησε περισσότερους από 12.000 νέους σταθμούς φόρτισης, ξεπερνώντας σε απόλυτο αριθμό τους 50.000.

Φέτος, η Tesla παρήγαγε το 6.000.000ό της όχημα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!