top icon
Κόσμος

Πότε θα παρουσιάσει το νέο compact SUV της η Toyota

Ένα νέο, compact διαστάστεων SUV θα παρουσιάσει σύντομα η Toyota με προορισμό αγορές «τρίτων» χωρών, αλλά και πιθανότητα να έρθει στην Ευρώπη.

Η Toyota θα διευρύνει τη γκάμα των εκτός δρόμου μοντέλων της σύντομα, σύμφωνα με το Autocar Ινδίας. Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί μέσα στο Νοέμβριο είναι ένα compact SUV, που θα είναι διαθέσιμο, αρχικά στην αγορά της Ταϊλάνδης.

Όπως υποστηρίζει όμως το ινδικό Μέσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, λίγο αργότερα να έρθει στην Ευρώπη. Ωστόσο, θα έχει διαφορετικές προδιαγραφές που θα εναρμονίζονται με αυτές της Γηραιάς Ηπείρου.

toyota compact cruiser

Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί, είναι ο διάδοχος του FJ Cruiser, ενός SUV που δεν έφτασε ποτέ στην Ευρώπη, παρά μόνο με μεμονωμένες εισαγωγές. Θα διατηρήσει τις τετραγωνισμένες γραμμές του προκατόχου του, με μυώδεις λεπτομέρειες, όπως οι μεγάλοι θόλοι των τροχών.

Έχοντας ως δεδομένο το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε λίγα χρόνια πριν, θα μπορούσε να έχει μήκος λίγο κάτω από 4,5 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ. Σε αγορά Ταϊλάνδης θα κυκλοφορήσει με κινητήρες 2,4 και 2,8 λίτρων, τους οποίους όμως δεν θα δούμε στην Ευρώπη, εφόσον η Toyota αποφασίσει να το φέρει στην Ήπειρό μας.

toyota compact cruiser

Αν και εφόσον έρθει στην Ευρώπη, θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα TNGA και θα έχει δυνατότητα να κάνει χρήση των εξηλεκτρισμένων συνόλων της ιαπωνικής μάρκας. Έτσι, κάτω από τον τετραγωνισμένο μανδύα του, θα μπορούσαν να υπάρχουν υβριδικά σύνολα, αλλά και plug-in hybrid, με το τελευταίο να παρέχει τη δυνατότητα και για κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά για κάποια χιλιόμετρα.

toyota compact cruiser

Η Toyota δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μοντέλο και αν αυτό θα έρθει στην Ευρώπη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε αν θα εμπλουτιστεί και η ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρείας με ένα ακόμα SUV.

toyota compact cruiser

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • toyota compact cruiser
  • toyota compact cruiser
  • toyota compact cruiser
  • toyota compact cruiser
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ