X
Κόσμος

Πόσα είναι τελικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο φορτηγό πλοίο που φλέγεται;

Νεότερες πληροφορίες, από επίσημα πλέον χείλη, κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα από 25 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία και μετέφερε το φλεγόμενο μέχρι και αυτή τη στιγμή φορτηγό πλοίο Fremantle Highway.

Το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που καίγεται στα ανοιχτά των ολλανδικών ακτών από το βράδυ της Τρίτης, μεταφέρει τελικά όχι 25, αλλά σχεδόν 500 ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της εταιρεία ναυλώσεων πλοίων «K Line».

Η φωτιά στο Fremantle Highway είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους του πληρώματος και τον τραυματισμό άλλων επτά που πήδηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Στο πλοίο υπάρχουν 3.783 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 498 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας K Line (Kawasaki Kisen Kaisha), η οποία είχε ναυλώσει το πλοίο.

Προς ώρας, άγνωστο παραμένει ποιες και πόσες ακριβώς είναι οι μάρκες των αυτοκινήτων που μετέφερε το Fremantle Highway. Ωστόσο, τόσο η BMW όσο και η Mercedes έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτοκίνητά τους βρίσκονται στο «εσωτερικό» του φλεγόμενου πλοίο. Μάλιστα, η τελευταία επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός τους αγγίζει τα 300 οχήματα.

Τι προκάλεσε τη φωτιά στο Fremantle Highway;

Η ολλανδική ακτοφυλακή ανέφερε στον ιστότοπό της χθες ότι τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ήταν άγνωστα.

Μολαταύτα, ένα άτομο των αρχών που έσπευσε στο πλοίο μετά το ξέσπασμά της ακούγεται σε ηχογράφηση που κυκλοφόρησε από το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL να λέει τα εξής: «Η φωτιά ξεκίνησε από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Το Fremantle Highway έχει μήκος 199 μέτρα και εξακολουθεί να καίγεται ανάμεσα σε νησιά της Θάλασσας του Βάντεν, περίπου 17 χλμ. από τη βορειότερη ολλανδική ακτή. Ο τελικός προορισμός του φορτηγού πλοίου ήταν η Αίγυπτος.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!