top icon
Κόσμος

Porsche: To 80% των αυτοκινήτων της θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα το 2030

Η Porsche ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι το 2030 το 80% των αυτοκινήτων που θα διαθέτει να εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρα.

Η βιωσιμότητα έχει μπει για τα καλά πλέον στον πυρήνα της στρατηγικής όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών. Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται ούτε η Porsche, η οποία κατέστησε γνωστό ότι 8 στα 10 αυτοκίνητα που θα διαθέτει στις κατά τόπου αγορές έως το 2030 θα εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρα.

«Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, η Porsche στοχεύει να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα συνολικά έως το 2030. Αυτό σημαίνει εστιάζουμε όλο και περισσότερο στο χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, την ανακύκλωση κλειστού βρόχου και τη βιωσιμότητα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Michael Steiner, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος σε θέματα Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche.

Porsche Taycan

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η Porsche θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε απανθρακοποίηση μέσω της χρήσης ανεμογεννητριών, ηλιακής ενέργειας και άλλων μέσων για την προστασία του περιβάλλοντος. Επενδύσεις γίνονται επίσης στη βιωσιμότητα των ίδιων των οχημάτων με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε μοντέλα που τροφοδοτούνται πλήρως ή εν μέρει από ηλεκτρική ενέργεια και τα efuels για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης παίζουν βασικό ρόλο στη βιώσιμη κινητικότητα.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή οι μπαταρίες υψηλής τάσης που χρησιμοποιεί η Taycan παράγονται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Την ίδια στιγμή, η Porsche επενδύει διψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Cellforce Group GmbH για την κατασκευή μιας νέας μονάδας που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2024 για αρχική ετήσια παραγωγή μπαταριών χωρητικότητας τουλάχιστον 100 MWh καθώς και συσσωρευτών ενέργειας υψηλής απόδοσης για περίπου 1.000 αγωνιστικά και super-sport ηλεκτρικά οχήματα.

Η χημεία των εν λόγω μπαταριών βασίζεται στο πυρίτιο ως υλικό στην άνοδο, γεγονός που καθιστά δυνατή την σημαντική αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας σε σύγκριση με τις μπαταρίες που διατίθενται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να είναι πιο συμπαγής, με το ίδιο ενεργειακό περιεχόμενο. Η νέα χημεία μειώνει επίσης την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας, η οποία της επιτρέπει να απορροφήσει περισσότερη ενέργεια κατά την διαδικασία της ανάκτησης. Η γρήγορη φόρτιση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί πιο αποτελεσματικά, ενώ ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπαταρίας της Cellforce είναι ότι θα μπορεί να αντέξει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ταυτόχρονα, η Basf καθίσταται συνεργάτης της Porsche για την εξέλιξη κυψελών για την επόμενη γενιά των μπαταριών ιόντων λιθίου της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Basf πρόκειται να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής υλικών καθόδου υψηλής ενέργειας HED M NCM για μπαταρίες υψηλής απόδοσης που παρέχουν γρήγορη φόρτιση και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ