X
Κόσμος

Porsche 928 Surfari: Για σερφ και όχι μόνο

Αυτή η μοναδική Porsche 928 Surfari, μοιάζει ο τέλειος συνδυασμός για αυτόν που έχει πάθος για το surf και το αυτοκίνητο.

Η Porsche έχει συνδέσει το όνομά της με σπορ μοντέλα, που έχουν γράψει ιστορία στο πέρασμα των ετών και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Ωστόσο, δεν διστάζει να δημιουργήσει και αντισυμβατικές κατασκευές, όπως πρόσφατα είδαμε την 911 Dakar. Μια περιπετειώδη έκδοση της 911 που βγαίνει με αξιώσεις εκτός δρόμου.

Σε αυτή την περίπτωση όμως έχουμε μια ξεχωριστή δημιουργία, που προέκυψε από μια ιδέα, πατέρα και γιου από την Πολωνία, με πάθος για το σερφ και το κάμπινγκ, αλλά και το αυτοκίνητο. Έχοντας μια Porsche 928 να κάθεται στο γκαράζ τους, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αυτοκίνητο που θα τους πηγαίνει σε μέρη δυσπρόσιτα, προσφέροντας παράλληλα την απόλαυση της οδήγησης.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή η ιδιαίτερη και αναντίρρητα ξεχωριστή Porsche 928 Surfari. Σχεδιάστηκε έχοντας στο μυαλό τους την παραλία και τις σανίδες του σερφ, οι οποίες έπρεπε να βρουν μια θέση για τη μεταφορά τους. Μια σχάρα οροφής προσφέρει αυτή την λύση, με τους μεγάλους τροχούς με ειδικά ελαστικά για εκτός δρόμου χρήση, να διευρύνουν το πεδίο δράσης αυτής της 928 Surfari, πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις σε παραλίες και να είναι παράλληλα ένα λειτουργικό… ταξί, το οποίο θα μεταφέρει γρήγορα και με στιλ τους επίδοξους δαμαστές των κυμάτων στην παραλία της επιλογής τους. Ο κινητήρας παραμένει ο μεγάλος V8, με τον βαρύ ήχο και το περίσσευμα ισχύος, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Όσον αφορά το κιβώτιο και τη μετάδοση, ανέλαβε να προσφέρει την τεχνογνωσία του ο βετεράνος οδηγός ράλλυ και μηχανικός Tomasz Staniszewski, ο οποίος έχει ανάλογη εμπειρία, καθώς πρόσφατα είχε τερματίσει το κλασικό Ράλλυ Ντακάρ, οδηγώντας μια τροποποιημένη Porsche 924.

Την αισθητική μετατροπή φρόντισε η ομάδα Lange & Lange, που αποτελείται από δίδυμα αδέλφια που ζούνε και εργάζονται στη Βαρσοβία. Πιο φουσκωμένοι θόλοι και κάποιες ρίγες, όπως και εξωτερικοί προβολείς στο εμπρός μέρος, αναβαθμίζουν την περιπετειώδη εμφάνιση του αυτοκινήτου. Ένα όμορφο αποτέλεσμα, που σε βάζει σε σκέψεις αν τελικά θα επιλέξεις να σταματήσεις για να κάνεις σερφ σε μια παραλία ή θα συνεχίσεις να την οδηγείς αυτήν την Porsche 928 Surfari, απολαμβάνοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητές της.

Porsche 928 Surfari

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!