top icon
Κόσμος

Μια μοναδική Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του Pedro Rodriguez

Η εικονιζόμενη Porsche 911 Turbo S «γεννήθηκε» προς τιμήν του Μεξικανού οδηγού Pedro Rodriguez και θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχοντας αποσπάσει μία νίκη στη Formula 1, μία τις 24 ώρες του Le Mans και τέσσερις στον 24ωρο αγώνα της Daytona, ο Pedro Rodriguez είναι αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος οδηγών αγώνων από το Μεξικό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Pedro Rodríguez απέσπασε 11 τίτλους στο World Champions of Makes – γνωστό πλέον ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) – συμβάλλοντας με τις οδηγικές του ικανότητες ώστε η Porsche να αποσπάσει τη νίκη στο θεσμό τόσο το 1970, όσο και το 1971 – μάλιστα, οκτώ από τις έντεκα νίκες του ήρθαν με τον Μεξικανό να φιλοξενείται πίσω από το τιμόνι της Porsche 917 KH με το χαρακτηριστικό livery της Gulf Oil.

Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez

Σήμερα, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του στο Norisring της Νυρεμβέργης στις 11 Ιουλίου 1971, η Porsche Λατινικής Αμερικής και η Porsche Μεξικού, σε συνεργασία με την Porsche Exclusive Manufaktur, κατασκεύασαν προς τιμή του Μεξικανού οδηγού ένα μοναδικό αυτοκίνητο – την Porsche 911 Turbo S ‘One of a Kind’ Pedro Rodriguez, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Sportscar Together στο Centro de Alto Rendimiento Pegaso, στην Toluca του Μεξικού.

Η μοναδική – στην κυριολεξία – αυτή Porsche 911 Turbo S διαθέτει στο «σώμα» της πολλές και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες. «Αυτό το αυτοκίνητο έχει μοναδικά στοιχεία που κανένα άλλο στον κόσμο δεν θα μπορούσε να έχει», δηλώνει ο Camilo San Martin, Διευθυντής της Porsche Mexico. «Αυτή η διαμόρφωση, με αυτές τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες και εξοπλισμό, έχει ‘κλειδωθεί’ στον διαμορφωτή της Porsche, καθώς και στο σύστημα που αφορά την παραγωγή οχημάτων, έτσι ώστε αυτό το αυτοκίνητο να είναι κυριολεκτικά μοναδικό».

Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez

Βαμμένο στο εμβληματικό μπλε χρώμα της Gulf με την χαρακτηριστική πορτοκαλί λωρίδα να «διατρέχει» το αμάξωμα, η “One of a Kind” βασίζεται στην 911 Turbo S. Οι ειδικά σχεδιασμένοι αλουμινένιοι τροχοί με το κεντρικό μπουλόνι είναι βαμμένοι σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ στις πόρτες φιγουράρει το νούμερο «2», σε μαύρο επίσης χρώμα και λευκό περίγραμμα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του αυτοκινήτου είναι το ταμπελάκι που βρίσκεται στην κολώνα Β, στο οποίο απεικονίζεται η σιλουέτα της 917 KH στα χρώματα της μεξικανικής σημαίας, μαζί με το όνομα και την υπογραφή του Pedro Rodriguez. Αυτή η λεπτομέρεια απαντάται και στα carbon κάτω πλαίσια της πόρτας, τα οποία φωτίζονται όταν ανοίγουν. Ομοίως, τα ονόματα των 8 αγώνων που κέρδισε o Pedro Rodriguez στο βολάν της 917 KH είναι χαραγμένα κάτω από την πίσω αεροτομή.

Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez

Στο εσωτερικό, η συγκεκριμένη 911 είναι πλήρως επενδυμένη με δέρμα σε χρώμα graphite blue και πορτοκαλί ραφές. Την ίδια στιγμή, η σιλουέτα της 917 ΚΗ δίνει βροντερό «παρών» στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, με την υπογραφή του Pedro Rodriguez να συναντάται τόσο στο κεντρικό υποβραχιόνιο όσο και στο διακοσμημένο από carbon ταμπλό.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης και το κλειδί, το οποίο όχι μόνο διαθέτει την υπογραφή του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής, αλλά είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα της Gulf. Στον αυτοκίνητο του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται επίσης και ένα «πακέτο» βαλιτσών με δερμάτινη graphite blue επένδυση και πορτοκαλί ραφές.

Η Porsche 911 Turbo S “One of a Kind” Pedro Rodríguez θα δημοπρατηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά με τα έσοδα να διατίθενται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez
  • Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez
  • Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez
  • Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez
  • Porsche 911 Turbo S 'One of a Kind' Pedro Rodriguez
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ