top icon
Κόσμος

Ποια μοντέλα θα ακολουθήσουν το νέο Fiat Grande Panda

Μια νέα οικογένεια μοντέλων θα δημιουργηθεί γύρω από το Fiat Grande Panda, που θα ακολουθήσουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία του, αλλά θα διαθέτουν και το όνομά του.

Στις αρχές του χρόνου σας είχαμε αποκαλύψει τα τέσσερα νέα concept μοντέλα που έχει παρουσιάσει η Fiat προκειμένου να μας προϊδεάσει για το μέλλον της. Λίγους μήνες μετά, μέσα στον Ιούνιο η ιταλική εταιρεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη, που ελάχιστοι ίσως περίμεναν, παρουσιάζοντας το νέο Fiat Grande Panda. Ένα μοντέλο που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του.

Fiat Grande Panda

Fiat Grande Panda

Και εδώ έρχεται να δημιουργηθεί η απαραίτητη σύνδεση με τα πρωτότυπα μοντέλα που είχαμε δει τότε, καθώς φαίνεται ότι έχουμε το επόμενο κομμάτι του παζλ. Το νέο Fiat Grande Panda έφερε μια εντελώς νέα φιλοσοφία στην ιταλική μάρκα, καθώς παρουσιάζεται με έντονο σχεδιαστικά χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι οι απλές γραμμές, χωρίς φιοριτούρες και γιρλάντες, πολλές φορές είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα άκρως ενδιαφέρον μοντέλο.

fiat panda concept pickup

Fiat concept pick-up

Επιπλέον, αν και μικρό, είναι μεγαλύτερο από ότι το Panda μας έχει συνηθίσει, με μήκος κοντά στα τέσσερα μέτρα, καθώς αξιοποιεί στο έπακρο την τεχνολογία που του δίνει η νέα πλατφόρμα STLA Smart του Ομίλου Stellantis. Η έξυπνη αυτή πλατφόρμα χρησιμοποιείται σε υλοποιήσεις και άλλων αδελφών εταιρειών, ενώ, όσον αφορά την Fiat θα μπορούσε να αποτελέσει τον… καμβά για το σχεδιασμό μιας ολόκληρης οικογένειας.

fiat panda fastback concept

Fiat Fastback concept

Μιας οικογένειας η οποία θα έχει την ίδια προχωρημένη σχεδίαση και γιατί όχι το όνομα του εμβληματικού μικρού που έχει γράψει ιστορία. Το νέο Grande Panda θα μπορούσε να είναι ότι ήταν το Fiat 500 για τους Ιταλούς. Όπως από αυτό προέκυψαν άλλα μοντέλα, όπως τα 500X και 500L, έτσι και με το Grande Panda θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικές εκδοχές, που θα προστεθούν στη γκάμα του και θα δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια… Grande Panda.

fiat panda fastback concept

Fiat Fastback concept

Έτσι, κάποιες διαφορετικές εκδοχές του Grande Panda, με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα, που θα πατάνε πάνω στα concept που είδαμε τον Φεβρουάριο, θα είχαν νόημα και ουσία. Για παράδειγμα το Grande Panda θα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» σε fastback, για τις ανάγκες άλλων αγορών πέρα από αυτή της Ευρώπης, όπως είναι αυτή τη Λατινικής Αμερικής, της Μ. Ανατολής, αλλά και της Αφρικής.

fiat panda suv

Fiat SUV concept

Ένα «τεράστιο» Panda με τη μορφή SUV επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να αποτελέσει την κορωνίδα της γκάμας της οικογένειας Panda, με τις γραμμές του να είναι παρόμοιες, αλλά τον όγκο του πιο μεγάλος, με το αποτέλεσμα να είναι πιο επιβλητικό συνολικά. Θα έχει μεγάλους χώρους, αλλά και διευρυμένο πεδίο δράσης, που θα ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

fiat panda concept pickup

Fiat pick-up concept

Επίσης, μια έκδοση pick-up θα έβρισκε σίγουρα χώρο στις αγορές της Αμερικής, καθώς όπως είναι γνωστό, το κοινό εκεί δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μοντέλα του είδους. Οι διαστάσεις του θα μπορούσαν να είναι σημαντικά πιο μεγάλες, με μήκος κοντά στα 4,8 μέτρα.

fiat panda concept camper

Fiat Camper concept

Τέλος, μια έκδοση Camper, θα ήταν λιγότερο πιθανό να προκύψει, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί από τα σχέδια της Fiat για τα μελλοντικά μοντέλα της. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά σίγουρα το νέο Fiat Grande Panda έχει λάβει ήδη την αποδοχή του κοινού, ανοίγοντας την όρεξη πολλών για μια νέα οικογένεια μοντέλων γύρω από αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • fiat grande panda family new models
  • fiat panda concept 2024 interior
  • fiat panda concept camper
  • fiat panda concept pickup
  • fiat panda concept pickup
  • fiat panda concept pickup
  • fiat panda fastback concept
  • fiat panda fastback concept
  • fiat panda suv
  • fiat panda suv
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ