X
Κόσμος

Ποια είναι τα δύο νέα ηλεκτρικά που θα παρουσιάσει η Fiat το 2023;

Η Fiat μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στην αρένα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας μέσα στο τρέχον έτος δύο νέα EV.

Η αναγγελία της παρουσίασης δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων από το στρατόπεδο της Fiat μέσα στο 2023 επιβεβαιώθηκε χθες από τα πλέον επίσημα χείλη. Και συγκεκριμένα, από τον επικεφαλής της Stellantis και CEO του ιταλο-αμερικανικού ομίλου, Carlos Tavares, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της ανακοίνωσης των πολύ θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του «γκρουπ» για το 2022.

Μπορεί ο Carlos Tavares να μην αποκάλυψε την ακριβή ταυτότητα των δύο μοντέλων, εντούτοις βέβαιο θεωρείται ότι θα πρόκειται για δύο νέα EV που θα φέρουν στο… ηλεκτρικό προσκήνιο δύο εμβληματικά ονόματα για την Fiat – που δεν είναι άλλα από τα Panda και Punto.

Στην περίπτωση του Panda EV, η Fiat αναμένεται να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger (διαβάε εδώ τις εντυπώσεις μας από τη δοκιμή του), ενώ βέβαιο είναι ότι θα κατασκευάζεται «δίπλα» σε αυτό στο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας στο Tychy της Πολωνίας χρησιμοποιώντας, ασφαλώς, το δάπεδο eCMP.

Και καθώς το Avenger θα διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, πολύ πιθανό είναι κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με το νέο Panda.

Το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να δει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα στο 2023 κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του Punto, όπως χαρακτηριστικά είχε επισημάνει στο παρελθόν ο CEO της Fiat, Oliver François:

«Θα υπάρξει επιστροφή στο τμήμα Β και στα crossover. Επιστρέφουμε στα πιο niche τμήματα της αγοράς. Τώρα έχουμε μόνο το Fiat 500X. Στόχος μας είναι να έχουμε τρία μοντέλα».

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει αν θα πρόκειται για ένα χάτσμπακ μοντέλο που θα παραπέμπει στα πρότυπα των Peugeot e-208 και Opel Corsa-e ή αν η ιταλική συνταγή θα υιοθετεί στοιχεία από την κατηγορία των crossover οχημάτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!