top icon
Κόσμος

Οριστικό τέλος για την Έκθεση της Γενεύης

Μετά από πολλή σκέψη, οι διοργανωτές της Έκθεσης της Γενεύης πήραν τη δύσκολη απόφαση να τη διακόψουν οριστικά, όσον αφορά την παρουσία της στο φυσικό της χώρο. Θα συνεχίσει να γίνεται στο Κατάρ.

Οι εκθέσεις αυτοκινήτου δέχονται αφόρητες πιέσεις ειδικά μετά τις συνέπειες που άφησε η εποχή της πανδημίας Covid 19, πριν από τέσσερα χρόνια. Συνέπειες τις οποίες έζησε με τον πιο σκληρό τρόπο μια από τις πλέον εμβληματικές εκθέσεις αυτοκινήτου, αυτή της Γενεύης.

Έτσι, μετά από 119 χρόνια παρουσίας στο χώρο η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σταματά οριστικά. Τουλάχιστον δεν θα την δούμε ξανά στο φυσικό της χώρο στην Ελβετία, καθώς μεταφέρεται, όπως έγινε και πέρυσι, στο Κατάρ. Εκεί που θα συνεχίσει, επιστρέφοντας το Νοέμβριο του 2025 ξανά.

Η πρώτη έκθεση της Γενεύης έγινε το 1905, αποτελώντας το κέντρο των εξελίξεων και συγκεντρώνοντας πλήθος κοινού και δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, για να δούνε και να καταγράψουν όλα τα νέα και επερχόμενα μοντέλα. Παραγωγής και πρωτότυπα, που έδειχναν το μέλλον και σηματοδοτούσαν τις εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου.

Δυστυχώς η απουσία των αυτοκινητοβιομηχανιών από τις εκθέσεις έχει στοιχίσει στους διοργανωτές, με το κόστος να το… πληρώνουν και οι φίλοι του αυτοκινήτου που πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε στενή επαφή με το αυτοκίνητο, να αγγίξουν τη λαμαρίνα να μυρίσουν την… καινουργίλα.

Σίγουρα θα λείψει σε όσους την είχαν επισκεφτεί καθώς συμβόλιζε το κέντρο των εξελίξεων, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και με την πληρότητα που είχε, τουλάχιστον μέχρι πριν την πανδημία.

Έκθεση

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ