X
Κόσμος

Opel: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025

Και με επίσημη δήλωση, η Opel ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς να ανησυχεί για την τρέχουσα επιβράδυνση των πωλήσεων στην τρέχουσα περίοδο.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν επενδύσει πολλά πάνω σε αυτά. Οι περισσότερες από αυτές κάνουν πλάνα για το άμεσο μέλλον που δεν συμπεριλαμβάνουν μοντέλα με θερμικούς κινητήρες, αλλά αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Μια από αυτές είναι και η Opel η οποία επίσημα πλέον ανακοίνωσε ότι θα έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη, αλλά αρκετά νωρίτερα από τον ανταγωνισμό, καθώς το χρονικό πλαίσιο που θέτει είναι το 2025. Αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που δεν μοιάζει ιδανική για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, των οποίων οι πωλήσεις μειώνονται, αντί να ανεβαίνουν.

Στόχος της εταιρείας από το Russelsheim είναι να δημιουργήσει ηλεκτρικά μοντέλα, δυναμικά, που θα είναι παράλληλα και προσιτά σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση.

Η επόμενη γενιά

Η παρουσίαση του νέου Frontera (του αντικαταστάτη του Crossland) δείχνει το δρόμο, καθώς το νέο μοντέλο της Opel θα είναι διαθέσιμο με ήπια υβριδικό κινητήρα ή αμιγώς ηλεκτρικό, με αυτονομία 300 χιλιομέτρων στη βασική του έκδοση ή πάνω από 400 στην Long Range. Ενδεικτικά οι τιμές του Frontera θα ξεκινούν στη Γερμανία από τα 29.000 ευρώ.

Με το Frontera και το νέο Grandland η Opel ολοκληρώνει την πρώτη φάση του εξηλεκτρισμού της, όπου θα τα μοντέλα της συνδυάζουν εκδόσεις με ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά και εσωτερικής καύσης. Η επόμενη γενιά θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το Experimental αποτελεί ένα δείγμα γραφής για το μέλλον, με την Opel να αρέσκεται στα concept μοντέλα, πάνω στα οποία χτίζει τα μοντέλα του αύριο.

Ένα μικρό ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ

Ένας ακόμα μεγάλος στόχος της Opel είναι η δημιουργία ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 ευρώ. Κάτι που φαίνεται ότι μπορεί να επιτύχει, πατώντας πάνω στην πλατφόρμα Stellantis Smart Car, που θα χρησιμοποιήσουν επίσης οι εταιρείες του Ομίλου για την κατασκευή αντίστοιχων μοντέλων.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!