X
Ρολόγια

Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition – Μια ειδική έκδοση για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Το Paris 2024 Bronze Gold Edition της OMEGA αποτίνει φόρο τιμής στη δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια αποτελούν τις πλέον εμβληματικές ανταμοιβές για κάθε αθλητική επιτυχία. Τώρα, ο Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρολόι ως αναγνώριση των πολυπόθητων ολυμπιακών βραβείων.

Το Paris 2024 Bronze Gold Edition της OMEGA ενσωματώνει και τα τρία θρυλικά υλικά σε ένα συλλεκτικό σχέδιο. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει την κάσα 39 χιλιοστών, η οποία είναι κατασκευασμένη με το αποκλειστικό κράμα χαλκού και χρυσού της OMEGA, ένα λαμπερό καντράν από ασήμι Ag 925 και δείκτες από χρυσό Sedna 18 καρατίων με ειδική επίστρωση PVD Bronze Gold.

Ο σχεδιασμός αποτελεί έναν φόρο τιμής στις κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις, με τις οποίες η OMEGA συνδέεται ενεργά σε παγκόσμια κλίμακα. Η ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας είναι ο Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1932 και το φετινό καλοκαίρι έρχεται στο Παρίσι για να αναλάβει τη χρονομέτρηση της διοργάνωσης για 31η φορά στην ιστορία. Αυτή η κληρονομιά επεκτείνεται και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου η εταιρεία είναι Επίσημος Χρονομέτρης από το 1992.

 

Η vintage εμφάνιση του Paris 2024 Bronze Gold Edition είναι εμπνευσμένη από ένα κλασικό ρολόι χειρός της OMEGA που κατασκευάστηκε το 1939 – την περίοδο κατά την οποία το brand ξεκίνησε να ενεργεί ως χρονομέτρης. Αυτό το ρολόι φιλοξενούσε τον διάσημο μηχανισμό Calibre για την ένδειξη δευτερολέπτων με χειροκίνητη περιέλιξη 30T της OMEGA και έφερε την αναφορά «CK 859» στα φύλλα τεχνικών δεδομένων σε σχέση με το υλικό και το σχήμα της κάσας.

Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση, η έκδοση που είναι αφιερωμένη στο Παρίσι 2024 φέρει χαραγμένη την ένδειξη «BG 859» στο πίσω μέρος της κάσας, συμβολίζοντας και πάλι το σχήμα της κάσας σε κράμα χαλκού και χρυσού. Διάσημο για την απαλή ροζ απόχρωση και την ασύγκριτη ανθεκτικότητά του στη διάβρωση χωρίς την εμφάνιση οξείδωσης, το κράμα χαλκού και χρυσού της OMEGA είναι εμπλουτισμένο με ευγενή μέταλλα όπως 37,5% χρυσό 9Κ, καθώς επίσης παλλάδιο και ασήμι. Μια υπέροχη και μοναδική δημιουργία που δίνει σε αυτό το ρολόι την ξεχωριστή του εμφάνιση.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι το μοτίβο «Clous de Paris» που βρίσκεται στο κέντρο του καντράν, το οποίο έχει τις ρίζες του στη γαλλική δεξιοτεχνία και παραμένει ένα αυθεντικό έμβλημα περίτεχνης και κομψής διακόσμησης. Στη συνέχεια, η OMEGA δημιούργησε ακόμα πιο διακριτικές λεπτομέρειες με ένα κυκλικό βουρτσισμένο μοτίβο στις ενδείξεις λεπτών και στο εσωτερικό καντράν δευτερολέπτων στη θέση της ώρας 6, ενώ το σκούρο γκρι λογότυπο της OMEGA παρουσιάζεται στο χαρακτηριστικό στυλ της εταιρείας. Εκτός από την ένδειξη «BG 859», η κάσα είναι επιπλέον διακοσμημένη με ένα χαραγμένο και ανάγλυφο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Το Paris 2024 Bronze Gold Edition διαθέτει καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα μοσχαριού με αμμοβολημένη αγκράφα από κράμα χαλκού και χρυσού και γυαλιστερό, χαραγμένο εξώγλυφο vintage λογότυπο OMEGA. Το ίδιο vintage λογότυπο είναι επίσης χαραγμένο στην κορώνα του ρολογιού.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να είναι ένα ρολόι Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να εγγυάται τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας και απόδοσης. Γι’ αυτό και διαθέτει τον Ομοαξονικό Μηχανισμό Master Chronometer Calibre 8926 της OMEGA. Αυτός ο μηχανισμός χειροκίνητης περιέλιξης αποτελεί έναν σύγχρονο φόρο τιμής στον μηχανισμό 30T2 που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Μια κάρτα πιστοποίησης, η οποία αποδεικνύει ότι το ρολόι κάθε πελάτη έχει υποβληθεί με επιτυχία στις δοκιμές Master Chronometer που ορίζονται από το METAS (το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας) περιλαμβάνεται στην ειδική θήκη παρουσίασης που φιλοξενεί το ρολόι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!