top icon
Κόσμος

Ολλανδία – Προγράμματα επιδότησης για την επέκταση των υποδομών φόρτισης

Η ολλανδική κυβέρνηση δρομολόγησε δύο νέα προγράμματα επιδότησης για τη στήριξη της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για επιχειρήσεις.

Τα δύο προγράμματα αυτά, τα οποία εισήγαγε ο Ολλανδικός Οργανισμός Επιχειρήσεων (RVO), αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εγκατάστασης σημείων φόρτισης και στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στον τομέα των μεταφορών.

Το πρόγραμμα επιδότησης ιδιωτικών υποδομών φόρτισης σε επιχειρήσεις (SPRILA) ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, με διατιθέμενο προϋπολογισμό 42 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε βιομηχανικές περιοχές ή κέντρα διανομής και παρέχει οικονομική στήριξη για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Στο πλαίσιο του SPRILA, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιστροφή ως και 40% για το κόστος αγοράς και εγκατάστασης σημείων φόρτισης. Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιστροφή ως και 20%. Το πρόγραμμα επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για πρόσθετες επιδοτήσεις για την κάλυψη του κόστους των μπαταριών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των περιορισμών της χωρητικότητας του δικτύου, φορτίζοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τροφοδοτώντας τα οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το δεύτερο πρόγραμμα, επιδότησης για δημόσιες υποδομές φόρτισης για βαρέα φορτηγά (SPULA) είναι διαθέσιμο από την 1η Οκτωβρίου 2024. Για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποσκοπεί στην επέκταση των δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης για βαρέα ηλεκτρικά οχήματα, όπως τα φορτηγά, έχει προβλεφθεί προϋπολογισμός 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το SPULA υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου σταθμών φόρτισης για βαρέα ηλεκτρικά οχήματα, προωθώντας την κατασκευή ή την επέκταση εγκαταστάσεων φόρτισης για την κάλυψη των αναγκών των τομέων των εμπορευματικών μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ