top icon
Κόσμος

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν «χώρο» στους Κινέζους κατασκευαστές και έτσι επιστρέφουν δυναμικά, μαζί με άλλους Ευρωπαίους, στην Έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιστρέψουν δυναμικά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με βασικές μάρκες του VW Group, όπως οι Audi και Skoda, να ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στις 14-20 Οκτωβρίου.

Το BMW Group έχει δηλώσει επίσης ότι θα δώσει το «παρών» στην Πόλη του Φωτός τις μάρκες BMW και MINI.

Άλλες μάρκες από την Ευρώπη που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην έκθεση περιλαμβάνουν τις τρεις μάρκες του Groupe Renault, Renault, Dacia και Alpine. Από το στρατόπεδο της Stellantis, βέβαιη είναι η παρουσία των τριών γαλλικών μαρκών του ομίλου (βλ. Citroen, DS και Peugeot).

Μεταξύ των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η νοτιοκορεάτικη Kia θα είναι εκεί. μέχρι στιγμής, ενώ η μοναδική μέχρι τώρα κινεζική μάρκα που έχει δεσμευτεί για την παρουσία της στο Παρίσι είναι η Seres.

Η Έκθεση του Παρισιού υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν ακυρώθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας. Για το 2022, πρωταγωνιστές της ήταν οι Γάλλοι κατασκευαστές, με μερικές ασιατικές μάρκες να δίνουν το «παρών», συμπεριλαμβανομένης της BYD.

Θυμίζουμε ότι η Έκθεση του Παρισιού πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με την έκθεση αυτοκινήτου της Γερμανίας, την IAA, που διοργανώνει η VDA.

skoda elroq covered drive

Ποιοι κατασκευαστές θα απουσιάζουν από το Παρίσι και ποιο το… σκέφτονται

Οι μάρκες που δεν θα συμμετάσχουν στην Έκθεση του Παρισιού περιλαμβάνουν τη Mercedes, τις μάρκες Cupra και Seat του VW Group, την Ford, την Hyundai, την Mitsubishi, την Nissan, την Suzuki και από το «στρατόπεδο» της Geely τις Volvo, Polestar και Zeekr.

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν αναποφάσιστες, συμπεριλαμβανομένων των μη γαλλικών εμπορικών σημάτων της Stellantis, όπως η Alfa Romeo, η Fiat και η Lancia, καθώς και η Toyota.

Μέχρι στιγμής απούσες φαίνεται να είναι οι κύριες κινεζικές μάρκες όπως οι MG, BYD, Chery και Great Wall, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών μαρκών τους.

BYD

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ