top icon
Κόσμος

Ο Miki Biasion επιστρέφει στη Lancia

Ο Miki Biasion, ο πιο επιτυχημένος Ιταλός οδηγός αγώνων στο WRC, επιστρέφει στις τάξεις της Lancia σε έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Ο Miki Biasion δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τουλάχιστον στους παλαιότερους εξ υμών. Ο 66χρονος πλέον παλαίμαχος του WRC είναι ο πιο επιταχυμένος Ιταλός οδηγός αγώνων και συνάμα μια προσωπικότητα που έχει συνδέσει στενά το όνομά της με την Lancia, με την οποία έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 16 στο σύνολο νίκες.

Ο Massimo Biasion, όπως είναι το… κανονικό του όνομα, έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Lancia στο τιμόνι της 037 Gr. Β. Το 1983, την πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε κατέκτησε τόσο το ιταλικό όσο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από το 1986, αγωνιζόταν μόνο σε αγώνες ράλλυ που περιλαμβάνονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την πρώτη του χρονιά στο θεσμό, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Αργεντινή πίσω από το τιμόνι της Delta S4. Τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο την επόμενη σεζόν, με τρεις νίκες με την Lancia Delta HF 4WD σε Μόντε Κάρλο, Αργεντινή και Σαν Ρέμο, ενώ το 1988, έχοντας σημειώσει πέντε νίκες, ο Ιταλός πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο με την Delta Integrale Gr. A. Το 1989, ο Miki Biasion διπλασίασε τους τίτλους του κερδίζοντας μεταξύ άλλων τα δύο αυτά χρόνια και το Ράλλυ Σαφάρι – έτσι έγινε ο μοναδικός Ιταλός νικητής στην ιστορία του αφρικανικού αγώνα.

miki biasion Lancia Delta

Σήμερα, τρεισήμισι δεκαετίες μετά, ο Miki Biasion επιστρέφει στη Lancia όχι ως οδηγός, αλλά ως ενεργό μέλος της ομάδας που θα εξελίξει το νέο Ypsilon Rally 4 HF με το οποίο η ιταλική εταιρεία θα επιστρέψει στους αγώνες ράλλυ. Και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Lancia Ypsilon HF θα είναι ηλεκτρικό

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που μπορώ να υποστηρίξω την Lancia Product Team στην προσαρμογή του set-up του Ypsilon HF, προσφέροντας γνήσια σπορ οδηγική απόλαυση στους οδηγούς του. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να συνεργαστώ με την Stellantis Motorsport Team για τη βελτίωση της απόδοσης του Ypsilon Rally 4 HF. Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω όλους τους νέους οδηγούς που θα συμμετάσχουν στους αγώνες με την Lancia Ypsilon Rally 4 HF, ώστε να γίνουν οι επαγγελματίες και οι πρωταθλητές του μέλλοντος. Η Lancia των νικών και των αγώνων επέστρεψε και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού!», δήλωσε ο Miki Biasion.

«Η πολυετής εμπειρία του Miki Biasion με την ομάδα Lancia Corse θα είναι θεμελιώδης για την εξέλιξη και των δύο αυτοκινήτων. Είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της μάρκας, που χαρακτηρίζεται από φιλοδοξία, πραγματισμό και ταπεινότητα», δήλωσε από τη μεριά του ο CEO της Lancia, Luca Napolitano.

Lancia Ypsilon HF - Lancia Ypsilon Rally4 HF

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ