X
Κόσμος

Ο Lando Norris οδηγεί μια McLaren P1 από… Lego (video)

Τον γύρο του Silverstone έκανε ο οδηγός της F1, Lando Norris, με μια McLaren P1 φτιαγμένη από σχεδόν 340.000 κομμάτια Lego.

Το γεγονός ότι ο Lando Norris οδηγεί μια McLaren P1 στο Silverstone δεν μπορεί να αποτελεί είδηση, παρά, σχεδόν κανόνα. Ωστόσο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγεί ο πιλότος της Formula 1 είναι φτιαγμένο από τουβλάκια Lego, τότε είναι είδηση και μάλιστα πρώτου μεγέθους.

Η Lego έκανε το θαύμα της και δημιούργησε μια McLaren πλήρους μεγέθους 1:1, που έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και αυτόνομα. Αυτό καθώς πέρα από τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του αμαξώματος, υπάρχουν και 768 κινητήρες Lego, που είναι συγκεντρωμένοι σε οκτώ πακέτα κινητήρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lego κατασκευάζει μοντέλο 1:1, το οποίο μάλιστα κινείται, αλλά είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε να κάνει κάτι τέτοιο, όπως ο γύρος του Silverstone, έχοντας στο τιμόνι του έναν πιλότο της F1.

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο βίντεο που ακολουθεί, ο γύρος που κάνει ο Lando Norris με τη McLaren από Lego δεν είναι και τόσο αργός. Η κατασκευή αποτελείται από 342.817 κομμάτια συνολικά, που παρέχουν την απαραίτητη ακαμψία στο αυτοκίνητο για να αντέξει στην καταπόνηση της οδήγησης.

Επιπλέον, οι κινητήρες Lego Technic που δίνουν κίνηση στο αυτοκίνητο τροφοδοτούνται, μεταξύ άλλων και από μια κανονική, μεγάλη μπαταρία αυτοκινήτου, η οποία είναι ικανή να αντέξει για έναν γύρο πίστας.

Το αυτοκίνητο που είναι κατασκευασμένο από Lego έχει μόνο κανονικούς τροχούς, τιμόνι και πίνακα οργάνων. Κατά τα λοιπά είναι μια δημιουργία της Lego, η οποία όμως δεν ανακοίνωσε την τεχνική που χρησιμοποίησε προκειμένου το αυτοκίνητο να αντέξει στην οδήγηση.

Το εγχείρημα μοιάζει σπουδαίο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει περίπου 1.200 κιλά. Μπορεί σε κάποια σημεία το βίντεο να είναι ελαφρώς επεξεργασμένο, με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και πάλι δεν χάνει την αξία του το γεγονός.

Αν σας αρέσει και θα θέλατε να έχετε μία McLaren πλήρους μεγέθους, δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να την αποκτήσετε, καθώς είναι μια και μοναδική και δεν διατίθεται προς πώληση από την Lego. Ωστόσο, υπάρχει μικρότερη κλίμακα 1:8, που μπορεί να μην σας χωράει, αλλά θα διακοσμήσει υπέροχα το γραφείο σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!