X
Κόσμος

O Eugenio Franzetti νέος διευθυντής της Lancia HF Corse

Την παραμονή της επιστροφής της Lancia στους αγώνες, ο διευθυντής της DS Performance Eugenio Franzetti ανακοινώθηκε ως διευθυντής της Lancia HF Corse, επιπλέον του σημερινού του ρόλου.

Αφού ανακοίνωσε την επιστροφή της στα ράλλυ, η Lancia ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με τα Ypsilon HF και Ypsilon Rally4. Στη συνέχεια, ο διευθυντής της DS Performance Eugenio Franzetti ανακοινώθηκε και ως διευθυντής της Lancia HF Corse. Πλέον, ως επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της ιταλικής εταιρείας, η αποστολή του θα είναι η προώθηση των επιδόσεων των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Lancia σε όλο τον κόσμο.

Ο Eugenio Franzetti έχει τεράστια εμπειρία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον όμιλο Stellantis. Έχει διαδοχικά διατελέσει διευθυντής επικοινωνίας και αγώνων της Peugeot στην Ιταλία, διευθυντής επικοινωνίας της DS Automobiles/Citroën/Peugeot στην Ιταλία, διευθυντής πωλήσεων της Citroën στην Ιταλία, διευθυντής επικοινωνίας της Peugeot Global και διευθύνων σύμβουλος της DS Automobiles στην Ιταλία πριν αναλάβει διευθυντής της DS Performance. Σήμερα είναι ο διευθυντής της DS Performance και ως εκ τούτου θα διατηρήσει τον διπλό του ρόλο.

Από εδώ και στο εξής, ο Eugenio Franzetti θα αναλάβει επίσημα το αγωνιστικό τμήμα της Lancia και θα συνεργάζεται στενά με τις ομάδες της Stellantis Motorsport, για να ενισχύσει το προφίλ της ιταλικής εταιρείας και να προωθήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δηλώσεις με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Eugenio Franzetti

Jean-Marc Finot, ανώτερος αντιπρόεδρος της Stellantis Motorsport: «Ο διορισμός του Eugenio Franzetti ενισχύει την Lancia HF Corse. Η εκτεταμένη εμπειρία του στην επικοινωνία και το μάρκετινγκ, καθώς και η τεχνογνωσία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό υψηλού επιπέδου θα του επιτρέψουν να αναδείξει την τεχνολογική και αθλητική υπεροχή της εταιρείας».

Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τον Eugenio Franzetti, Διευθυντή HF της Lancia Corse, ο οποίος θα ηγηθεί της επιστροφής της Lancia στο Ράλλυ. Η εμπειρία του θα είναι καθοριστική για τα αγωνιστικά σχέδια, αλλά και γενικότερα για το σχέδιο αναγέννησης της Lancia.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!