top icon
Κόσμος

Νέος Πρόεδρος και CEO για την Volvo

Ο Jim Rowan θα διαδεχθεί τον Hakan Samuelsson στο τιμόνι της Volvo ύστερα από μια θητεία διάρκειας 10 ετών του τελευταίου στα ηγετικά κλιμάκια του Σουηδού κατασκευαστή.

Ο Jim Rowan θα ενταχθεί στους κόλπους της Volvo στις 21 Μαρτίου 2022 αναλαμβάνοντας τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου του Σουηδού κατασκευαστή, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Jim Rowan είναι επί του παρόντος Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ember Technologies, έχοντας προηγουμένως εργαστεί στο Dyson Group από τη θέση επίσης του Διευθύνοντος Συμβούλου. Aπό τον προσεχή δε Μάρτιο διαδέχεται τον Hakan Samuelsson, ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Volvo ως μέλος του ΔΣ το 2010 κατέχοντας από τον Οκτώβριο του 2012 έως και σήμερα τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της εταιρείας.

«Αυτή η αλλαγή είναι σύμφωνη με μια διεξοδική και επιμελή διαδικασία αναζήτησης στελεχών που έχουν ισχυρό υπόβαθρο στους τομείς του λογισμικού, του ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και στα καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα. Η ανακοίνωση ταιριάζει χρονικά με την προγενέστερη επέκταση της σύμβασης του Hakan Samuelsson που λήγει το 2022», αναφέρει χαρακτηριστικά η Volvo.

Ο Jim Rowan διαθέτει μια πολυσχιδή εμπειρία τριών δεκαετιών έχοντας εργαστεί εκτενώς σε τομείς στην παγκόσμια βιομηχανία που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, τη μηχανική και τις αλυσίδες εφοδιασμού, οι οποίες θα είναι πολύτιμες για το μέλλον της Volvo καθώς και για την υλοποίηση των στρατηγικών της φιλοδοξιών. Ο Jim Rowan εντάχθηκε στους κόλπους της Ember αρχικά ως επενδυτής, και εν συνεχεία ως μέλος του ΔΣ, ενώ κατόπιν «υπηρέτησε» την εταιρεία από τη θέση του CEO από τον Φεβρουάριο του 2021.

Διετέλεσε, επίσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Dyson Group από το 2017 έως και το 2020, αλλά και COO της από το 2012 έως και το 2017, περίοδο κατά την οποία επιτάχυνε τη στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας λανσάροντας νέα, καινοτόμα προϊόντα. Πριν από την Dyson, διετέλεσε COO της BlackBerry, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας KKR και μέλος της Επιτροπής Μετόχων της Henkel AG, μιας γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.

Ο Hakan Samuelsson θα παραμείνει στη θέση του CEO και Προέδρου της Volvo μέχρι ο Jim Rowan να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον προσεχή Μάρτιο. Τότε, ο Hakan Samuelsson θα αποχωρήσει επίσης και από το διοικητικό συμβούλιο της Volvo, συνεχίζοντας την καριέρα του ως Πρόεδρος της Polestar Automotive Holding UK Limited (“Polestar”) όπου και θα επιβλέψει τη διαδικασία εισόδου της τελευταίας στο χρηματιστήριο που έχει προαναγγελθεί και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Hakan Samuelsson - Volvo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ