top icon
Κόσμος

Νέο μοντέλο από τη Citroen κάνει πρεμιέρα στις 12 Απριλίου

Η Citroen είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα ακόμα SUV.

Παρά το γεγονός ότι η γαλλική εταιρεία δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της, βέβαιο θεωρείται ότι την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου το φως της δημοσιότητας θα δει ένα νέο μοντέλο το οποό θα υπαγεται στη δημοφιλή αρένα των SUV, το οποίο θα είναι – έστω και οριακά – μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Citroen C5 Aircross. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι αναμένεται να χρησιμοποιεί στην επίσημη ονομασία του το διακριτικό «C5».

Με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες, αλλά και το σύντομο teaser βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Citroen, το νέο αυτό μοντέλο θα έχει αυξημένο ύψος από το έδαφος, παραπέμποντας έτσι σε SUV, σε συνδυασμό όμως με μία έντονα κεκλιμένη οροφή, που θα θυμίζει αρκετά μοντέλο της κατηγορίας στέισον βάγκον.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος το νέο SUV μοντέλο των Γάλλων θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο CXperience που αποκαλύφθηκε το 2016, με χαρακτηριστικότερο όλων τη μορφή της εμπρόσθιας μάσκας.

Δομικά, θα βασίζεται στο γνώριμο δάπεδο EMP2 του Groupe PSA, το οποίο υιοθετούν ήδη ομογάλακτα μοντέλα, όπως τα Peugeot 508 και DS 9.

Το γεγονός αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα στη Citroen να διαθέσει το νέο SUV της όχι μόνο σε συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης αλλά και σε επαναφορτιζόμενες υβριδικές.

Προς ώρας πάντως άγνωστο παραμένει αν κάτω από τις τολμηρές εξωτερικές επιφάνειες της plug-in υβριδικής έκδοσης του μοντέλου θα βρει θέση η μονάδα κίνησης με τον μονό ή «διπλό» ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ πέριξ του φάσματος των 225 και 300 ίππων, αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, οι απορίες όλων αναμένεται να λυθούν οριστικά την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά τις επίσημες αποκαλύψεις του γαλλικού εργοστασίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ