top icon
Κόσμος

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από τη Skoda και νέα σχεδιαστική γλώσσα στο προσκήνιο

Η Skoda δίνει μια πρώτη γεύση από ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να παρουσιάσει την προσεχή περίοδο, ανακοινώνοντας παράλληλα τη σχεδιαστική στροφή της μάρκας προς μια νέα κατεύθυνση που φέρει την ονομασία Modern Solid.

Στα πλαίσια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης, η Skoda ανακοίνωσε σήμερα τα βασικά στοιχεία των εμπορικών της επιδόσεων για το 2021, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την «έλευση» μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας, που αναμένεται να δούμε να υιοθετείται, υπό τη σκέπη της ονομασίας Modern Solid, στα επερχόμενα νέα μοντέλα της.

Μάλιστα, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας «σχεδιαστικής διαλέκτου» της Skoda αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς που διανύουμε.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η Skoda άνοιξε, έστω και λίγο, τα χαρτιά της αναφορικά με τις επερχόμενες κινήσεις της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Τσέχικη εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα τοποθετούνται κάτω από τα Enyaq iV και Enyaq Coupe iV.

Μάλιστα, το ένα από αυτά «φωτογραφήθηκε», με την Skoda να δημοσιεύει μια σχετική teaser εικόνα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία.

Οι πωλήσεις της Skoda το 2021

Παρά τα έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν – και συνεχίζουν να παρατηρούνται – πέρσι στην προμήθεια ημιαγωγών, η Skoda κατάφερε να ταξινομήσει 878.200 νέα οχήματα.

Με παραδόσεις 172.000 μονάδων, το Octavia ήταν και πάλι το πιο δημοφιλές μοντέλο, ακολουθούμενο από τα Kamiq (111.000 οχήματα) και Karoq (109.000 οχήματα). Το Enyaq iV, το πρώτο μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group, κυκλοφόρησε με επιτυχία στις αγορές και ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες με περίπου 45.000 μονάδες. Συνολικά, έχουν ληφθεί περισσότερες από 115.000 παραγγελίες για το εν λόγω EV.

Skoda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ