X
Κόσμος

Νέας γενιάς infotainment για το Volvo XC90

Νέας γενιάς infotainment για το επίσης νέο Volvo XC90, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία χρήστη στο μεγάλο SUV της σουηδικής εταιρείας.

Στη Volvo στοχεύουν να κάνουν το πολύπλοκο απλό. Θέλουν να δημιουργήσουν μία σπουδαία εμπειρία που σας βοηθά να ζείτε την καθημερινή ζωή με το αυτοκίνητό σας με έναν ασφαλή, προσηλωμένο και απολαυστικό τρόπο. Αυτό ήταν «οδηγός», όταν δημιουργήθηκε το νέο σύστημα infotainment στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μας, EX90 και EX30. Τώρα έρχεται αυτή τη φιλοσοφία και στο SUV Volvo XC90. Ωστόσο, η νέα εμπειρία χρήστη δεν θα περιοριστεί σε μόνο ένα μοντέλο. Η εταιρεία θα προσφέρει την πιο πρόσφατη εμπειρία χρήστη και σε εκατομμύρια ακόμη οδηγούς Volvo σε όλο τον κόσμο, μέσω μίας απλής ασύρματης (over-the-air) ενημέρωσης λογισμικού. Εάν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο Volvo με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, θα λάβετε επίσης ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον χρήστη, χωρίς χρέωση.

Στη διάρκεια του 2025, περίπου 2,5 εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο θα λάβουν μία ενημέρωση στο Volvo τους, για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ήδη από το 2020 (περιλαμβανομένων των C40, XC40, EX40, EC40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, S90, V90, V90 Cross Country and XC90 με λειτουργικό σύστημα Android). Η εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει βαθμιαία αυτή την ενημέρωση στη διάρκεια του έτους και πιστεύει ότι πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις σε σύστημα infotainment από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Αυτή η ενημέρωση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της να κάνει τα αυτοκίνητά της καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, με τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Για να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπειρία μέσα στο νέο XC90, εγκαταστάθηκε μία μεγαλύτερη, ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 11,2 ιντσών. Επιπλέον, αυξήθηκε η πυκνότητα των πίξελ κατά 21%, με αποτέλεσμα μία ακόμη πιο ευκρινή οθόνη.

Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στο περιεχόμενο της οθόνης. Πλέον, παρουσιάζει τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές και χειριστήρια, όπως χάρτες, πολυμέσα και τηλέφωνο στην αρχική οθόνη με την ίδια διάταξη όπως και στα πρόσφατα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερα αγγίγματα στην οθόνη για να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Για παράδειγμα, εάν ακολουθείτε οδηγίες πλοήγησης και θέλετε να αλλάξετε τη μουσική, δεν χρειάζεται πλέον να βγείτε από το Google Maps προκειμένου να ανοίξετε τις λειτουργιές πολυμέσων. Είναι ήδη εκεί για σας.

Έπειτα υπάρχει ειδική γραμμή μενού, που αλλάζει αυτό που βλέπετε ανάλογα με τις συνθήκες και προβάλλει τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα. Και εάν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες, εμφανίζεται το εικονίδιο για τις εξωτερικές κάμερες ώστε να έχετε βοήθεια για να ελιχθείτε σε στενούς χώρους. Αν οδηγείτε ένα plug-in υβριδικό, σας διευκολύνουμε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μέσω των προγραμμάτων οδήγησης («Drive Modes») στην αρχική οθόνη, μπορείτε να έχετε εύκολα πρόσβαση στο πρόγραμμα «Pure» δίπλα σε άλλες επιλογές. Εάν μόλις φτάσατε στο κέντρο μιας πόλης και θέλετε να οδηγείτε πλέον μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, αρκεί για αυτό ένα άγγιγμά σας στην οθόνη.

Η νέας γενιάς εμπειρία χρήστη που προσφέρεται μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάξει σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα οθονών. Με αυτό τον τρόπο σας παρέχεται η πιο πρόσφατη εμπειρία για το σύστημα infotainment της Volvo, ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε ένα νέο XC90, ένα EX90 ή ένα XC40 τριών ετών, κάνοντας πιο εύκολη για εσάς την εστίαση σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τον δρόμο εμπρός σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!