X
Κόσμος

VW ID.3 GTX Fire+Ice: Με ρετρό στοιχεία και καθίσματα που μοιάζουν με μπουφάν

Η VW αναβιώνει μια ειδική έκδοση του Golf II που κυκλοφόρησε το 1990 και τη γαρνίρει με κάποιες πικάντικες δόσεις, όπως οι επενδύσεις των καθισμάτων που παραπέμπουν σε… μπουφάν.

Η VW παρουσίασε στο Locanno της Ελβετίας, μια ειδική έκδοση ID.3 GTX Fire+Ice, που παραπέμπει στην αντίστοιχη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει στη δεκαετία του 1980. Τότε ήταν το VW Golf II, που πρόσφερε σπορ και άνεση, σε ένα πακέτο με ιδιαίτερη σχεδίασε, που είχε δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας και σκηνοθέτη Willy Bogner.

Η μοναδικές λεπτομέρειες που του έδιναν ξεχωριστό χαρακτήρα, όπως το περλέ χρώμα, οι ζάντες αλουμινίου και οι αλλαγές στο εσωτερικό του το έκαναν ανάρπαστο στην εποχή του. Ενδεικτικά, είχε πουλήσει 16.700 μονάδες, όταν ο αρχικός στόχος της VW ήταν η παραγωγή 10.000 αυτοκινήτων.

Μια ιδέα που είχε προκύψει από το εργατικό προσωπικό και το τεχνικό τμήμα της εταιρείας και αποδείχθηκε, εκ του αποτελέσματος, εξαιρετική. Σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά, η VW επαναφέρει την ιδιαίτερη αυτή έκδοση, έχοντας ως καμβά το ηλεκτρικό ID.3 GTX, με τα διακριτικά Fire+Ice.

Ακολουθείται και εδώ η ίδια λογική εξωτερικής εμφάνισης, με το ίδιο χρώμα, αλλά φυσικά πιο εξελιγμένη τεχνολογία, που έχει τρεις στρώσεις βαφής και δίνει αυτό το αποτέλεσμα που κλέβει την παράσταση. Αυτό όμως που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό του ID.3 GTX Fire+Ice είναι οι λεπτομέρειες στο εσωτερικό του και ειδικότερα, οι επενδύσεις στα εμπρός καθίσματα.

Πέρα λοιπόν από τα λογότυπα που θα συναντήσεις σε διάφορα σημεία, αλλά και στη μεγάλη οθόνη του ταμπλό όταν αυτή ανάβει, αυτό που κερδίζει, δίχως άλλο τις εντυπώσεις, είναι οι επενδύσεις στα καθίσματα, που έχουν φερμουάρ, και ανοίγουν, όπως σε ένα μπουφάν. Όμορφη πινελιά είναι και αυτή που έχουν κάνει στα πεντάλ, όπου έχουν αντικαταστήσει τα play/pause που συναντάμε στο ID.3 με σύμβολα για χιόνι και φωτιά αντίστοιχα.

Στο εξωτερικό του αυτοκινήτου διακρίνεται το ιδιαίτερο μοτίβο στη βαφή, η κόκκινη λωρίδα που διατρέχει τη κολώνα από εμπρός έως πίσω και δίνει πιο σπορ εικόνα στο μοντέλο, αλλά και τα λογότυπα που μαρτυρούν τη νέα ταυτότητά του.

Όσον αφορά την απόδοση, το VW ID.3 GTX Fire+Ice εφοδιάζεται με το ισχυρότερο σύνολο που διαθέτει το μοντέλο, αποδίδοντας 326 ίππους και 545 Nm ροπής, που του επιτρέπει να ολοκληρώσει το τυπικό σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Διαθέτει μπαταρία 79 kWh που του επιτρέπει να κάνει 600 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον WLTP με μια μόνο φόρτιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!