X
Κόσμος

Νέα BMW X1 M35i xDrive με 300 ίππους

Μια νέα έκδοση επιδόσεων προστέθηκε στη γκάμα της BMW X1 με τα διακριτικά M35i xDrive.

Η BMW παρουσίασε και επίσημα την πιο ισχυρή έκδοση του εισαγωγικού στη γκάμα της SUV. Πρόκειται για την BMW X1 M35i xDrive, η οποία εφοδιάζεται με τον 2λιτρο M TwinPower Turbo κινητήρα της γερμανικής φίρμας και ξεχωρίζει για την επιθετική της εμφάνιση.

Επιπλέον, αλλαγές έχουν γίνει με γνώμονα τη βελτίωση του αυτοκινήτου στο δρόμο. Στους νεοτερισμούς που φέρνει η συγκριμένη X1 είναι η εισαγωγή του νέου συστήματος πολυμέσων iDrive 9.

Ο 4κύλινδρος 2λιτρος κινητήρας είναι νέος και αποδίδει 300 ίππους από τις 5.750 – 6.500 σ.α.λ. στην Ευρώπη και 400 Nm ροπής από τις 2.000- 4.500 σ.α.λ., ενώ στις ΗΠΑ, αλλά και κάποιες άλλες επιλεγμένες αγορές είναι πιο ισχυρός με 317 ίππους.

BMW X1 M35i xDrive

Η νέα BMW X1 M35i xDrive επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Για τη μετάδοση που περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive της BMW, φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με επτά σχέσεις, με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης LSD.

Αυτό περιορίζει τη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους εμπρός τροχούς, χαρίζοντας καλύτερη πρόσφυση και συμπεριφορά στο γερμανικό SAV (Sport Activity Vehicle), όπως αρέσκεται να αποκαλεί η BMW τα σπορ SUV της.

Δείτε την πρώτη οδήγηση της νέας BMW X1

Η νέα BMW X1 M35i xDrive έχει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M και σπορ τιμόνι, που ρυθμίζει την αίσθηση ανάλογα με την ταχύτητα. Έτσι, η ανάρτηση ελέγχει την απόσβεση ανάλογα με την περίπτωση, ρυθμίζοντας τις παραμέτρους με γνώμονα την εύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στην άνεση και στην οδική συμπεριφορά. Σε σχέση με την «απλή» X1 η M35i xDrive είναι κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλή.

BMW X1 M35i xDrive

Το σύστημα πέδησης αποτελείται για πρώτη φορά -προαιρετικά- από φρένα με συνθετικά υλικά (M Compound), με 4πίστονες δαγκάνες, διάμετρο 385 χλστ. Εμπρός και μονοπίστονες πίσω με δίσκους 330 χλστ. Βαμμένα σε γυαλιστερό γκρι χρώμα, φωλιάζουν πίσω από τους νέους τεράστιους τροχούς 19 ή 20 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση.

Τη σπορ διάσταση της νέας BMW X1 M35i xDrive υποστηρίζει και η εμφάνιση του μοντέλου. Τώρα είναι ξεκάθαρα πιο επιθετική, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι, αεροτομή στο πίσω μέρος και diffuser με τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων.

BMW X1 M35i xDrive

Στο εσωτερικό τη σπορ ατμόσφαιρα ενισχύουν τα προαιρετικά καθίσματα M, που παρέχουν εξαιρετική στήριξη στο σώμα. Ο πίνακας οργάνων είναι προσαρμοσμένος στην M φιλοσοφία, ενώ και οι επενδύσεις Alcantara, μαζί με την οροφή σε ανθρακί χρώμα συμπληρώνουν την εικόνα.

Επίσης, η BMW X1 M35i xDrive είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που χρησιμοποιεί το νέο σύστημα πολυμέσων iDrive 9. Αυτό διακρίνεται για την νέα δομή του, που αντικατοπτρίζεται και στη νέα αρχική οθόνη και αντλεί έμπνευση από τη ηλεκτρονικές συσκευές της καθημερινότητάς μας.

BMW X1 M35i xDrive

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!