X
Κόσμος

Νέα 12κύλινδρη special edition πρόταση από την Ferrari

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες μιας νέας, ειδικής έκδοσης της 812 Superfast που θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 5 Μαΐου.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει ακόμα και το όνομα του ειδικής αυτής έκδοσης της Ferrari 812 Superfast, η οποία «ενσωματώνει τις εμπειρίες 70 ετών της εταιρείας στις πίστες, προσφέροντας έναν τέλειο συνδυασμό απόδοσης, σχεδίασης και λειτουργικότητας», όπως με έμφαση δηλώνουν οι Ιταλοί δημιουργοί της.

Το σίγουρο είναι ότι κάτω από το μακρύ εμπρός καπό θα φιλοξενείται μια νεότερη εκδοχή του 12κύλινδρου σε διάταξη V ατμοσφαιρικού διαμαντιού από το Μαρανέλο, το οποίο εξακολουθεί να έχει περιεχόμενη γωνλια 65 μοιρών αποδίδοντας για την περίσταση 830 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. – τιμή που είναι η υψηλότερη που έχει «πετύχει» η Ferrari σε θερμικό κινητήρα που εξοπλίζει οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της.

«Η χρήση υλικών υψηλής τεχνολογίας, ο επανασχεδιασμός βασικών στοιχείων του κινητήρα, το νέο σύστημα χρονισμού των βαλβίδων και η διαφορετική εξάτμιση είναι μερικές από τις τεχνικές λύσεις που επιτρέπουν μια τόσο υψηλή απόδοση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ferrari.

H νέα, περιορισμένης παραγωγής 12κύλινδρη αυτή Ferrari θα διαθέτει μεταξύ άλλων και σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Χωρίς να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία, η ιταλική εταιρεία δηλώνει ότι το «σώμα» του αυτοκινήτου, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί αισθητικά και αεροδυναμικά, θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο σε σχέση με εκείνο της 812 Superfast.

Επίσης, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας δημιουργίας της, η Ferrari θα παρουσιάσει στο νέο 12κύλινδρο special edition μοντέλο τη τη νεότερη έκδοση 7.0 του συστήματος Slide Slip Control.

Πρισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα δωθούν στη δημοσιότητα σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Stay tuned.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!