X
Κόσμος

Μικρή παύση στην παραγωγή του Panda βάζει Fiat

Η πτώση των πωλήσεων του Panda υποχρεώνει την Fiat να πατήσει φρένο στην παραγωγή του, η οποία αναμένεται να σταματήσει για αρκετές μέρες μέσα στο Νοέμβριο.

Μετά την αναστολή στην παραγωγή του Fiat 500e, η ιταλική εταιρεία αποφάσισε να κάνει κάτι αντίστοιχο και με το Panda. Η παραγωγή του αναμένεται να μπει στον «πάγο» για κάποιες μέρες μέσα στο Νοέμβριο, καθώς οι πωλήσεις που σημειώνει αυτό το διάστημα είναι μειωμένες σε σχέση με το ζητούμενο.

Σύμφωνα με ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων η Stellantis προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση: «Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την προσαρμογή της παραγωγής στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση των πόρων».

Όπως γίνεται κατανοητό, οι πωλήσεις του Fiat Panda δεν είναι οι αναμενόμενες και έτσι το εργοστάσιο Pomigliano d’Arco στην Ιταλία θα προσαρμόσει ανάλογα το πρόγραμμά του, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά. Επίσης, τα εργοστάσια κινητήρων Termoli και Pratola Serra στην Ιταλία θα κλείσουν προσωρινά για λίγες ημέρες τον Νοέμβριο.

Να σημειώσουμε ότι το Fiat Panda είναι από τα μακροβιότερα μοντέλα στην αγορά, καθώς έκανε πρεμιέρα το 2011 και από τότε συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα της ιταλικής φίρμας ο στόχος είναι να παραμείνει στην αγορά μέχρι το 2027.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!