X
Κόσμος

Μια νέα κρίση επηρεάζει τους κατασκευαστές στην Ευρώπη

Η έλλειψη αλουμινίου έχει δημιουργήσει μια δυσχέρεια στην παραγωγή κάποιον κατασκευαστών στην Ευρώπη, που αναμένεται να επηρεάσει τις παραδόσεις τους.

Μπορεί η νέα αυτή κρίση να μην συγκρίνεται όσον αφορά τις συνέπειες, με αυτή της πανδημίας, αλλά σίγουρα επηρεάζει κάποιες κατασκευάστριες εταιρείες στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία που έπληξε την Ελβετία στους πρώτους μήνες του Ιουλίου, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν αυτές, υποχρέωσαν τις Novelis και Constellium, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης αλουμινίου σε κλείσιμο των εργοστασίων τους.

Κατά συνέπεια, η κίνηση αυτή επηρέασε τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται, όπως είναι η Jaguar Land Rover, που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά μέχρι τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News Europe. Επιπλέον, εκτεθειμένες φαίνεται να είναι σε μικρότερο ποσοστό και οι Porsche, BMW, Mercedes-Benz και Audi.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επανέρθουν σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά η κατάσταση αυτή αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την Jaguar Land Rover, καθώς απαιτεί περίπου 180.000 τόνους αλουμινίου από τις παραπάνω εταιρείες, για να καλύψει την ετήσια παραγωγή της.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή θα μειωθεί όπως είναι αναμενόμενο και οι παραδόσεις του τριμήνου που διανύουμε, αλλά πιθανότατα και του επομένου. Έτσι, η Jaguar – Land Rover, αναζητά εναλλακτική λύση, προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν γίνεται τη ζημιά.

Όσον αφορά την Porsche, η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι η Constellium δεν είναι μεταξύ των άμεσων προμηθευτών της. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η μάρκα από το Ingolstadt θα μπορούσε να… χάσει 17.400 αυτοκίνητα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δηλαδή περίπου 11% των παραδόσεων του πρώτο εξαμήνου του 2024.

Τέλος, το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι από τη συγκεκριμένη έλλειψη αλουμινίου επηρεάζονται επίσης και οι BMW, Mercedes-Benz και Audi, αν και κάποιες από αυτές φαίνεται να έχουν βρει εναλλακτικούς προμηθευτές, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!