X
Κόσμος

Μια μοναδική Porsche 911 GT3 RS φόρος τιμής στον Jo Siffert

Αφιερωμένη στη μνήμη του Ελβετού οδηγού Jo Siffert είναι αυτή η μοναδική στην κυριολεξία Porsche 911 GT3 RS.

Αυτή η Porsche 911 GT3 RS σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη μνήμη του Ελβετού οδηγού Joe Siffert, που σημείωσε την πρώτη νίκη με τη θρυλική Porsche 917 στις 10 Αυγούστου 1969, σχεδόν 55 χρόνια πριν.

Μοναδική στην κυριολεξία, δεν μοιάζει με καμία άλλη, έχοντας τα χρώματα που θυμίζουν την Porsche 917 εκείνης της εποχής. Κατασκευασμένη από την ομάδα Porsche Exclusive Manufaktur μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης Sonderwunsch.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα εκτίθεται στα καταστήματα της Porsche στην Ελβετία από αυτό το μήνα και μέχρι τον Νοέμβριο που θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στην έκθεση Auto Zurich, που θα γίνει από τις 7 έως τις 10 του συγκεκριμένου μήνα.

Ο Joseph «Jo» Siffert ήταν ένας οδηγός με μεγάλο πάθος για τους αγώνες. Είχε συνολικά 298 συμμετοχές, ενώ υπήρχαν και κάποια Σαββατοκύριακα που έτρεχε σε περισσότερους από έναν αγώνα.

Το 1969 στις 10 Αυγούστου μαζί τον Kurt Ahrens σημείωσαν την πρώτη νίκη της Porsche 917 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα 1.000 χιλιομέτρων στο Osterreichring κοντά στο Zeltweg. Μια σπουδαία στιγμή για την ιστορία των αγώνων της Porsche, διότι εκείνο το αυτοκίνητο είχε θεωρηθεί ως ένα δύσκολο, λόγω των επιδόσεων και της αεροδυναμικής του.

Η αισθητική της Porsche παραπέμπει σε αυτήν της 917, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιοι συνδυασμοί χρωμάτων, με λευκό στο αμάξωμα και πράσινο στις λεπτομέρειες, στους εμπρός προφυλακτήρες και την αεροτομή. Επίσης, ο αριθμός 29 που χρησιμοποιήθηκε σε εκείνον τον ιστορικό αγώνων, βρίσκει θέση στο αμάξωμα της σύγχρονης 911 GT3 RS. Ακόμα και οι χορηγοί είναι ίδιοι με εκείνους της εποχής.

Στο εσωτερικό συναντάμε υλικά υψηλής ποιότητας, σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. Επιπλέον, στα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι κεντημένο το μοτίβο του κράνους του Jo Siffert. Μετά την επίδειξή του, το αυτοκίνητο θα περάσει στα χέρια ενός από τους πολλούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το αποκτήσουν, μέσω κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί από την Porsche.

Porsche 911 GT3 RS – Jo Siffert

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!