X
Κόσμος

Μια μοναδική Pininfarina Battista Cinquantacinque

Αντλώντας έμπνευσης από την εμβληματική Lancia Florida, αυτή η μοναδική Battista Cinquantacinque ξεχωρίζει στις λεπτομέρειες.

Ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Battista “Pinin” Farina ήταν η Lancia Florida. Ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον ίδιο στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και αποτέλεσε και την προσωπική του επιλογή.

Ως φόρο τιμής η εταιρεία σχεδίασε σήμερα μια ειδική έκδοση Battista Cinquantacinque. Ένα δείγμα γραφής για τα μελλοντικά πλάνα της ιταλικής εταιρείας και το πιο πρόσφατο δημιούργημα με παγκόσμια εμβέλεια, που έκανε πρεμιέρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με τον συνεργάτη της Sky Group.

Ξεχωρίζει για την ειδική βαφή σε μπλε χρώμα (Blu Savoia Gloss), που έχει δημιουργηθεί από την Pininfarina για αυτή και κάνει αντίθεση με τη λευκή οροφή (Bianco Sestriere Gloss). Επιπλέον, διαθέτει λογότυπα στην πόρτα του συνοδηγού και στο κάτω μέρος της ενεργής αεροτομής, που αναγράφεται το «Cinquantacinque 55».

«Ο συνδυασμός χρωμάτων της Battista Cinquantacinque είναι απίστευτος και δείχνει το όραμα που είχε ο Battista Farina όταν σχεδίαζε τη Lancia Florida στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Επιπλέον, το ίδιο μοντέλο με βοήθησε να δημιουργήσω το σχεδιαστικό concept PURA Vision, ένα πραγματικά μοναδικό όχημα που αποτελεί τη βάση των μελλοντικών μοντέλων της Automobili Pininfarina», δήλωσε ο Dave Amantea, Chief Design Officer της Automobili Pininfarina.

Η Lancia του 1950 ξεχώριζε για την απουσία της δεύτερης κολώνας, με πόρτες που άνοιγαν σε αντίθετη φορά. Από την άλλη η Battista Cinquantacinque ακολουθεί πιο ορθολογική προσέγγιση, ωστόσο, διακρίνεται για την ποιότητα και την πολυτέλεια, όπως αυτή υπογραμμίζεται από τις νέες επενδύσεις Poltrona Frau Heritage.

Η απόδοση της Pininfarina Battista είναι γνωστή με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες να βγάζουν συνολικά 1.900 ίππους και 2.340 Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 1,86 δευτερόλεπτα, και μέχρι τα 200 χλμ./ώρα σε 4,75 δλ., έχοντας αυτονομία, που σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία αγγίζει τα 476 χιλιόμετρα.

Pininfarina Battista Cinquantacinque

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!