X
Κόσμος

Μια μοναδική Ferrari 812 Competizione βγαίνει στο σφυρί για καλό σκοπό

Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη εξαντληθεί, η Ferrari φέρνει στο φως σήμερα ένα μοναδικό αντίτυπο της 812 Competizione.

Η Ferrari έφερε στο φως της δημοσιότητας την 812 Competizione την άνοιξη του 2021 αποτελώντας την πλέον…μάχιμη και εστιασμένη στην πίστα έκδοση του 812 Superfast. Και ενώ και οι δύο εκδόσεις του μοντέλου – οι Competizione και Competizione A (όπου A σημειώστε Aperta, δηλαδή κάμπριο) των μόλις 999 αντιτύπων – έχουν προ πολλού εξαντληθεί, το cavallino rampante πραγματοποίησε σήμερα το ντεμπούτο ενός μοναδικού στην κυριολεξία αντιτύπου του που πρόκειται να δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εμπνευσμένο από την ιδέα ενός «λευκού χαρτιούου», το Ferrari Styling Center της ιταλικής εταιρείας ξεκίνησε ένα ταξίδι που αντικατοπτρίζει την αρχή κάθε νέου project. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδέες, έως και οι σημειώσεις, ζωγραφίστηκαν πάνω σε κίτρινο χαρτόνι, αποτελώντας τη βάση για αυτήν την κατά παραγγελία δημιουργία.

Το επίκεντρο των σχεδιαστικών τροποποιήσεων είναι το ματ κίτρινο εξωτερικό χρώμα που φέρει την επίσημη ονομασία Giallo Tristrato. Επί της ουσίας, το σώμα της μοναδικής αυτής 812 Competizione είναι ένας καμβάς που φιλοξενεί τη δημιουργική ιδιοφυΐα του επικεφαλής σχεδιαστή της Ferrari, Flavio Manzoni.

Οι γραμμές και τα περιγράμματα της 812 Competizione ζωντανεύουν με μια φινέτσα που μόνο το μυαλό του Manzoni μπορούσε να φανταστεί. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη δημιουργία ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η χρήση του ματ Nero DS Sketch, ιχνηλατώντας τις πιο εμβληματικές λεπτομέρειες του αρχισχεδιαστή. Αυτή η δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ των ματ τόνων προσθέτει βάθος και χαρακτήρα σε ένα σχέδιο που από μόνο του κλέβει την παράσταση.

Στο εσωτερικό το Alcantara νέας γενιάς που καλύπτει το πιλοτήριο, το οποίο αποτελείται κατά 65% από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και παρουσιάζεται ως παγκόσμια πρεμιέρα στη Ferrari Purosangue. Είναι διακοσμημένο με σχεδιαστικές πινελιές που έχουν κεντηθεί απευθείας πάνω του χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά καινοτόμο τεχνική. Αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική λύση, καθώς η Ferrari συνήθως χρησιμοποιεί δέρμα για αυτό το είδος προσαρμοσμένου μοτίβου. Την κομψή εσωτερική επένδυση ολοοκληρώνει το μαύρο trilobal Superfabric που χρησιμοποιείται για το εσωτερική επένδυση του πατώματος και το πίσω τοίχωμα της καμπίνας επιβατών.

Περαιτέρω αναβαθμίσεις ή αλλαγές στα επιμέρους μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το εμπρός καπό συνεχίζει να φιλοξενείται ο γνωστός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων της Ferrari, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 830 ίππους.

Με όριο περιστροφής τις 9.500 σ.α.λ., το ιταλικό διαμάντι διαθέτει πολλές, αφανείς και διόλου ευκαταφρόνητες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον 12κύλινδρο της 812 Superfast. Όπως για παράδειγμα, τις ελαφρύτερες κατά 40% μπιέλες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, καθώς και την ειδική επίστρωση DLC στους πείρους των εμβόλων για μείωση των τριβών που συμβάλλουν συγχρόνως στην αύξηση της απόδοσης και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Αυτές οι τροποποιήσεις συνδυάζονται με έναν στροφαλοφόρο άξονα με διαφορετικό «ζύγισμα» και χαμηλότερο κατά 3% βάρος. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ferrari, οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις βρίσκονται στην κυλινδροκεφαλή και στους εκκεντροφόρους, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες τις οποίες το ιταλικό εργοστάσιο υιοθετεί ευρέως στους αγώνες – και δη στη F1.

Η «οne-off» 812 Competizione βγαίνει στο σφυρί

Η Ferrari αποφάσισε να δημοπρατήσει αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο για καλό σκοπό. Αναλυτικότερα, η κίτρινη 812 Competizione θα πωληθεί σε γκαλά της Ferrari στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο, και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!