top icon
Κόσμος

Μέσα στο 2024 έρχεται το ηλεκτρικό Ford Puma Gen-E

Το 2024 επιφυλάσσει μια ακόμα ηλεκτρική έλευση για την Ford, με το νέο Puma Gen-E να βάζει την μπλε οβάλ εταιρεία στην «χωράφια» των compact e-crossver.

Στα πλαίσια της αποκάλυψης του νέου Ford Puma πριν δύο 24ωρα, η μπλε οβάλ εταιρεία επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την έλευση μέσα στο τρέχον έτος της αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής του compact crossover της.

Σε συνέχεια της «μεγάλης» Mustang Mach-E και του μικρότερου σε σχέση με αυτήν Explorer που αναμένεται να λανσαριστεί και επίσημα στην Ευρώπη στα μέσα περίπου της χρονιάς, το νέο Puma Gen-E έρχεται να συμπληρώσει την παλέτα των αμιγώς ηλεκτρικών προτάσεων της εταιρείας, που θα συνεχιστεί στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων το 2025 με μια SAV εκδοχή του Explorer – η οποία πιθανολογείται ότι θα επαναφέρει στο προσκήνιο το εμβληματικό όνομα Capri.

Έως τότε, το νέο Ford Puma Gen-E, σε αντίθεση με το Explorer που θα κατασκευάζεται στην Κολωνία, στο νέο κέντρο εξηλεκτρισμού της αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία, θα «γεννιέται» στο εργοστάσιο της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Εκεί, με άλλα λόγια, όπως κατασκευάζονται σήμερα και οι συμβατικές εκδόσεις του Ford Puma.

Προς το παρόν η Ford δεν έχει αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές του Puma Gen-E. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την παρουσία ενός ηλεκτρικού κινητήρα που θα κινεί τους εμπρός τροχούς με απόδοση τουλάχιστον 136 ίππων.

Για την ηλεκτρική αυτονομία, όλα μαρτυρούν ότι στόχος της Ford για το νέο Puma Gen-E είναι τα 400 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου. Η οποία θα υπερβαίνει σε χωρητικότητα τις 50 kWh.

Ford Puma

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ