X
Κόσμος

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram: Η απόλυτη -ανοιχτή- εμπειρία

Κορυφαία πολυτέλεια, με υψηλή αισθητική και εκρηκτικές επιδόσεις, σε ένα μοναδικό «ανοιχτό» πακέτο προσφέρει η νέα Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series.

Η νέα Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series είναι το πιο σπορ μοντέλο στην ιστορία της Maybach. Το ανοιχτό διθέσιο μοντέλο διακρίνεται για τον ιδιαίτερο συνδυασμό χρωμάτων και υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αυτό. Τις συναντάμε τόσο στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, όσο και στο εσωτερικό του.

Όταν η SL 680 Monogram Series θα λανσαριστεί, θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς. Η Red Ambience θα βασίζει τη διχρωμία της στο μαύρο μεταλλικό χρώμα, που θα συνδυάζει με κόκκινο μεταλλικό. Στην έκδοση White Ambience, το μαύρο μεταλλικό χρώμα έρχεται σε αντίθεση με το λευκό.

Αυτές θα είναι οι δύο βασικές χρωματικές επιλογές, ενώ κατόπιν ειδικής παραγγελίας θα προσφέρονται και άλλες αποχρώσεις. Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας με έμφαση στη βιωσιμότητα, σε λευκό με λεπτομέρειες σε αστραφτερό ασημί χρώμιο. Η διάθεση του μοντέλου στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2025, αρχικά από την Ευρώπη και θα ακολουθήσουν αργότερα άλλες αγορές.

Χαρακτηριστική λεπτομέρεια της συγκεκριμένης MercedesMaybach είναι η τοποθέτηση του αστεριού της εταιρείας στο άνω μέρος του καπό και όρθιο, αντί να εφάπτεται πάνω του. Στο εσωτερικό των προβολέων υπάρχει ένα μοναδικό φινίρισμα σε ροζ – χρυσό που δίνει έξτρα λάμψη στο αυτοκίνητο.

Η ποδιά στο εμπρός μέρος, με τις οριζόντιες εισαγωγές, ενισχύει την αίσθηση του πλάτους. Το πλαίσιο του παρμπρίζ έχει φινίρισμα σε γυαλιστερό χρώμιο, κάτι που συναντάμε επίσης και στα μαρσπιέ. Η SL 680 Monogram Series πατάει σε σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών, που διακρίνονται για την ιδιαίτερη σχεδίαση με τις πέντε οπές ή εναλλακτικά με τις πολλές ακτίνες.

Η υφασμάτινη οροφή που είναι σε μαύρο χρώμα, διακρίνεται για την καλή μόνωση που προσφέρει. Πίσω ξεχωρίζουν τα φώτα με το λογότυπο της εταιρείας, αλλά και οι δύο οβάλ εξατμίσεις που είναι ακροβολισμένες στον στρογγυλεμένης σχεδίασης προφυλακτήρα. Ιδιαίτερη μελέτη έχει γίνει στην ακουστική της, προκειμένου το μοντέλο να πληροί τις γνωστές αυστηρές προδιαγραφές της Maybach, προσφέροντας άνετη και αθόρυβη λειτουργία.

Το πακέτο μόνωσης που περιλαμβάνεται κρατά έξω από την πολυτελή καμπίνα των επιβατών κάθε ανεπιθύμητο ήχο, με την ανάρτηση να έχει επίσης ειδική ρύθμιση στα πρότυπα της φίρμας για υψηλά επίπεδα άνεσης.

Εκπτώσεις δεν έχουν γίνει φυσικά στην απόδοση, με έναν 4λιτρο biturbo κινητήρα να είναι τοποθετημένος κάτω από το εμπρός περίτεχνο καπό. Αυτός αποδίδει 585 ίππους μεταξύ των 5.500 και 6.500 σ.α.λ., όπως και 800 Nm ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους και αποδίδονται σταθερά από τις 2.500 έως τις 5.000 σ.α.λ.

Για τη μετάδοση που περνάει μέσω του συστήματος 4MATIC+ και στους τέσσερις τροχούς, φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic. Η Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 χλμ./ώρα.

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!