X
Κόσμος

Mελέτες χημικής ανακύκλωσης για ελαστικά στο τέλος κύκλου ζωής τους

Ο όμιλος Mitsubishi Chemical Group ξεκινά μελέτες χημικής ανακύκλωσης για ελαστικά στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Ο Όμιλος Mitsubishi Chemical Group (MCG) ξεκίνησε μελέτες για τη χημική ανακύκλωση ελαστικών στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ELTs) χρησιμοποιώντας τους φούρνους κοκ στο εργοστάσιο Kagawa στο Sakaide, στον νομό Kagawa στην Ιαπωνία. Η εταιρεία στοχεύει να αρχίσει να διαθέτει στην αγορά βιώσιμη αιθάλη που παράγεται από αυτά τα ανακυκλωμένα ελαστικά μέχρι τον Μάρτιο του 2026. Η βιομηχανία ελαστικών στρέφεται προς τη χρήση βιώσιμων πρώτων υλών, οδηγώντας σε αύξηση της ζήτησης για ανακυκλωμένη αιθάλη, ένα βασικό υλικό που χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό του ελαστικού στα ελαστικά.

Η Mitsubishi Chemical Group (MCG) αναφέρει ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα αλυσίδα εφοδιασμού της για να επεξεργαστεί τα θρυμματισμένα ελαστικά τέλους κύκλου ζωής στους φούρνους κοκ, μετατρέποντας το υλικό σε αιθάλη. Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσέγγιση αυτή είναι η πρώτη του είδους της παγκοσμίως, που παράγει βιώσιμη αιθάλη από ελαστικά τέλους κύκλου ζωής χρησιμοποιώντας φούρνους κοκ. Το παραγόμενο προϊόν φέρεται να έχει την ίδια απόδοση με τη συμβατική αιθάλη, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε νέα ελαστικά και υποστηρίζοντας μια διαδικασία ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εμπορευματοποίηση, η Mitsubishi Chemical Group (MCG) ξεκίνησε πειράματα επίδειξης τον Ιούλιο του 2024, όπου τα ελαστικά τέλους κύκλου ζωής τροφοδοτούνται σε φούρνους κοκ. Η εταιρεία στοχεύει να πωλεί αρκετές χιλιάδες τόνους βιώσιμης αιθάλης ετησίως ως το 2025, ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή σε δεκάδες χιλιάδες τόνους ετησίως έως το 2030.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!