top icon
Κόσμος

Μειώνεται η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κεντρική Ευρώπη

Μείωση στην παραγωγή αυτοκινήτων παρουσιάζουν οι τρεις κατασκευάστριες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης τη χρονιά που διανύουμε, ωστόσο τα προγνωστικά λένε πως αυτή είναι προσωρινή.

Η Ουγγαρία είναι η χώρα που αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις, κατά 8,7% σε σύγκριση με τη χρονιά που μας πέρασε. Ωστόσο, η παραγωγή ελαφρών οχημάτων θα οπισθοχωρήσει κατά 0,8% το 2024 σε σύγκριση με το 2023. Η πτώση αυτή θα οφείλεται στη μείωση κατά 4% στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων, παρά την προβλεπόμενη αύξηση της αγοράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (+35%). Αντίστοιχα, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία, οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής στην περιοχή, θα δουν τα επίπεδα παραγωγής τους να μειώνονται κατά 1,6% και 3,5% αντίστοιχα.

car factory

Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης συνεχίζει να αυξάνεται, εκτιμώντας ότι θα αυξηθεί κατά 15,6% το 2024 σε σύγκριση με το 2023, ενώ αναμένεται τεράστια πρόοδος κατά 208,4% έως το 2030. Το 2024, οι επιδόσεις των BEV (Battery Electric Vehicle) προβλέπεται να είναι οι πιο αδύναμες (-2,3%), ενώ τα PHEV (Plug-in Hybrid, +24,0%) και FHEV (Full Hybrid, +27,9%) θα αντισταθμίσουν την απώλεια. Σε επίπεδο χώρας, τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία θα παραμείνουν ο πιο δημοφιλής τύπος ηλεκτροκίνησης για αυτές τις αγορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ