top icon
Κόσμος

Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη ανακοίνωσε κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών

Η Windrose Technology, κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών, ανακοίνωσε σχέδια για σημαντική επέκταση στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων νέων εγκαταστάσεων παραγωγής στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η Windrose Technology στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς στη Νέα Υόρκη και ενδεχομένως στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Bloomberg. Αυτός ο νέος στόχος συγκέντρωσης κεφαλαίων είναι διπλάσιος από τον στόχο των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε αρχικά θέσει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Wen Han, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα κατευθυνθούν στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στην παραγωγή φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αυτόνομη οδήγηση, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Windrose έχει δημιουργήσει ήδη μια εγκατάσταση στο Βέλγιο, για να ενισχύσει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στην τοπική ευρωπαϊκή ζήτηση. Ενώ ορισμένοι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζουν δασμούς της ΕΕ, ο Wen Han εξήγησε ότι η απόφαση για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής βάσης αφορά περισσότερο την παροχή καλύτερης εμπειρίας στους πελάτες μέσω της τοπικής υποστήριξης, αναφέρει ο ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων.

Η εταιρεία, η οποία παράγει ηλεκτρικά φορτηγά στο Suzhou της Κίνας, έχει ήδη εξασφαλίσει 6.000 προπαραγγελίες για τα οχήματά της. Η Windrose αναμένει ότι η παραγωγική της ικανότητα θα φτάσει τα 5.000 φορτηγά μέχρι το τέλος του 2025, προσθέτει το Bloomberg. Αν και η Windrose δεν παράγει ακόμη οχήματα σε μεγάλες ποσότητες, τοποθετείται μακροπρόθεσμα για να ανταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Επί του παρόντος, ο όγκος παραγωγής της δεν φτάνει σε σύγκριση με τους καθιερωμένους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές, όπως η Volvo Trucks, η οποία έχει παραδώσει περισσότερα από 3.800 ηλεκτρικά φορτηγά παγκοσμίως, αναφέρει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ