X
Κόσμος

Με αναβαθμισμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη οι νέες Mercedes

Το νέο λογισμικό MB.OS του λειτουργικού συστήματος της Mercedes προαναγγέλλει το μέλλον.

Μετά από χρόνια εξέλιξης το νέο λειτουργικό σύστημα MB.OS είναι στο τελικό στάδιο πριν την εφαρμογή του. Η Mercedes έκανε την παρουσίαση στην έκθεση τεχνολογίας CES 2024, που γίνεται στο Las Vegas, εστιάζοντας στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα αποτελεί τον ψηφιακό βοηθό.

Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμα μια ποικιλία εφαρμογών και παιχνιδιών που θα συνδυάζονται με μια τρισδιάστατη μηχανή παιχνιδιών, που θα έχει εξελιγμένα γραφικά και θα αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ψυχαγωγία.

Το MB.OS είναι ταχύτερο και με καλύτερη απόκριση στις εντολές, ενώ έχει και καλύτερη επεξεργαστική δύναμη. Εξελιγμένο είναι και το σύστημα του ψηφιακού βοηθού, που τώρα προσαρμόζεται καλύτερα στις «συνομιλίες» και τις εντολές του οδηγού, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες.

Για παράδειγμα όταν ο κάτοχος αναζητήσει ένα εστιατόριο, το νέο σύστημα δεν θα του δώσει απλώς μια διεύθυνση, αλλά θα τον ενημερώσει για τις κριτικές, όπως και για το μενού του. Πέρα από αυτό θα προσαρμόσει τη διαδρομή αξιοποιώντας στοιχεία από τη ρουτίνα του οδηγού, ενώ έχει τη δυνατότητα να κλείσει και θέση στάθμευσης.

Το σύστημα πλοήγησης της Mercedes απεικονίζει πέρα της διαδρομής, τα σήματα οδήγησης, ενημερώνει τον οδηγό για τα οχήματα που βρίσκονται στο δρόμο μαζί του, τα σήματα κυκλοφορίας, αλλά και την καλύτερη λωρίδα που μπορεί να επιλέξει για να κινηθεί καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σε επίπεδο ψυχαγωγίας, το νέο σύστημα MB.OS παρέχει πρόσβαση στα Audible και Amazon Music, έχοντας συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment για παρακολούθηση video και την Antstream για παιχνίδια arcade. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι λειτουργίες θα λειτουργούν μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο ή κάνει χρήση της υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 3.

Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στην έκδοση παραγωγής της MercedesConcept CLA, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Αργότερα αναμένεται να είναι διαθέσιμο, μέσω απομακρυσμένων ενημερώσεων (over-the-air) και σε άλλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!