Ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας Adolfo Urso συνεχίζει να στρέφει τα πυρά του στην Stellantis επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «φλερτάρει» με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο Ιταλός υπουργός βιομηχανίας Adolfo Urso ενέτεινε τις επικρίσεις προς την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis λέγοντας ότι ο όμιλος δεν επενδύει αρκετά στη χώρα.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει το καθήκον της, η εταιρεία όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Adolfo Urso το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρίμινι, κατηγορώντας την εταιρεία ότι μείωσε την παραγωγή θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.
Και προσέθεσε: «Είναι καθήκον της Fiat να επαναλανσάρει την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιταλία σήμερα. Και περιμέναμε αυτές τις απαντήσεις πολύ, πάρα πολύ καιρό».
Τα σχόλια του υπουργού βιομηχανίας της Ιταλίας έρχονται εν μέσω μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Stellantis, της εταιρείας που γεννήθηκε το 2021 από τη γαλλο-ιταλική συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA.
Ο Adolfo Urso επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία «φλερτάρει» με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου οι τελευταίες να παράγουν οχήματα στη χώρα.
Διαβάστε επίσης; Θα κλείσουμε όποια μάρκα δεν φέρνει κέρδη
Η ιταλική κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και ενέδωσε σε όλα τα αιτήματα του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Carlos Tavares, υποστήριξε ο Adolfo Urso. Σε αυτά περιλαμβάνονται αφενός η διάθεση περισσότερων χρημάτων στα πλαίσια ενός κρατικού μπόνους για την αγορά καθαρότερων αυτοκινήτων αφετέρου την εκπεφρασμένη αντίθεση της κυβέρνησης στους νέους κανόνες της ΕΕ που αφορούν το Euro 7.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει επικρίνει την Stellantis ότι ανέβαλε τα σχέδια της εταιρείας κατασκευής μπαταριών ACC για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην πόλη Termoli και απείλησε να αποσύρει τις επιδοτήσεις που διατέθηκαν στο εν λόγω project στα πλαίσια του ταμείου ανάκαμψης μετά την πανδημία.
Σε γραπτή δήλωσή του, η Stellantis προέτρεψε την κυβέρνηση «να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για ανταγωνιστικότητα, δυναμική της αγοράς και σταθερότητα, που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση της μετάβασης που βιώνει η κινητικότητα».