top icon
Κόσμος

«Λουκέτο» στην Argo Al βάζουν οι Ford και VW

Η Ford και η VW θα βάζουν «λουκέτο» στην εταιρεία Argo Al που μέχρι πρότινος εστίαζε στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Η Argo AI, η εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομων συστημάτων οδήγσηης, που υποστηρίζεται από τη Ford και VW, κλείνει καθώς οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάζουν τις στρατηγικές τους για τα αυτόνομα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ford αποφάσισε ότι έπρεπε να επενδύσει στις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που είναι πιο «πραγματικές»  βραχυπρόθεσμα παρά στον στόχο της Argo Al για συστήματα οδήγησης με μικρή ανθρώπινη αλληλεπίδραση, ανέφερε η μπλε οβάλ εταιρεία σε δήλωσή της.

«Τα κερδοφόρα, πλήρως αυτόνομα οχήματα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής είναι πολύ μακριά και δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να δημιουργήσουμε αυτήν την τεχνολογία μόνοι μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley.

Η απόφαση της Ford να βάλει «λουκέτο» στην Argo Al οδήγησε τη VW να απομακρυνθεί από την εν λόγω «κοινοπραξία».

Η VW δήλωσε ότι δεν επενδύει πλέον στην Argo AI και σχεδιάζει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της για την αυτοματοποιημένη οδήγηση στις υπάρχουσες συνεργασίες της με την Bosch και την Horizon Robotics στην Κίνα.

Μολαταύτα, η Ford και η VW συνεχίζουν να συνεργάζονται στους τομείς των ηλεκτρικών και επαγγελματικών οχημάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Ford θα καταγράψει μια απομείωση αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επένδυση Argo AI.

Η Argo Al είχε υποστηριχτεί από την Ford από το 2017 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.

«Πολλοί από τους υπαλλήλους θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να εργάζονται στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης είτε με τη Ford είτε με τη VW, ενώ η απασχόληση για άλλους δυστυχώς θα τερματιστεί», ανέφερε η Argo AI.

Η Argo AI τον Ιούλιο δήλωσε ότι είχε απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους καθώς έκανε προσαρμογές στα επιχειρηματικά της σχέδια.

Η Argo Al ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016, με έδρα το Πίτσμπουργκ. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 3,6 δισ. δολάρια σε επενδύσεις, κυρίως από τη Ford και τη VW.

Ford - Argo Al - VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ