X
Κόσμος

Lexus LBX Morizo RR: Αυτή είναι η γρήγορη έκδοση των 305 ίππων

Το ισχυρό Lexus LBX Morizo RR των 305 ίππων ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ιαπωνία και είναι διαθέσιμο με αυτόματο, αλλά και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το LBX, το πιο μικρό SUV της Lexus, απόκτησε και επίσημα μια γρήγορη έκδοση 305 ίππων, που προσθέτει στην ποιότητα και την πρακτικότητα που ήδη προσφέρει, την ταχύτητα που κάποιοι ίσως αναζητούσαν. Το είδαμε με τη μορφή πρωτότυπου να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του έτους, ενώ τώρα, λίγους μήνες μετά, κάνει επίσημα το λανσάρισμά του στην αγορά της Ιαπωνίας.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το Lexus LBX

Το Lexus LBX Morizo RR, στην τελική του μορφή διατήρησε την επιθετική εμφάνιση του concept, που το διαφοροποιεί από τις απλές και πιο ταπεινές, σε επίπεδο απόδοσης, εκδόσεις του.

Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, με τις σημαντικές μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, δίνουν τον τόνο, ενώ τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα χαμηλά στο αμάξωμα, συμπληρώνουν την εικόνα, με τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών ειδικής σχεδίασης, με ελαστικά 235/45 και τις δύο εξατμίσεις που είναι ακροβολισμένες πίσω να την ολοκληρώνουν.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιορίζονται στις λεπτομέρειες, εκείνες που κάνουν τη διαφορά, χωρίς να αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική σχεδίασης. Τα σπορ καθίσματα, με τις ραφές αντίθεσης ξεχωρίζουν, όπως επίσης και τα πεντάλ αλουμινίου.

Η ουσία, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό. Εκεί φωλιάζει ο γνωστός από το GR Yaris, 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.600άρης κινητήρας, με απόδοση που για την περίσταση φτάνει τους 305 ίππους και τα 400 Nm ροπής.

Για τη μετάδοση της κίνησης που περνάει και στους τέσσερις τροχούς, φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 8άρι. Το Lexus LBX Morizo RR επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!