top icon
Επικαιρότητα

Landtrek, το νέο pick-up της Peugeot

Η Peugeot παρουσίασε πριν λίγες μέρες το Landtrek, ένα μοντέλο που επιχειρεί να κερδίσει το δικό του μερτικό στην κατηγορία των pick-up οχημάτων σε συγκεκριμένες αγορές της υφηλίου.

Μπορεί στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς τα pick-up οχήματα να μην αποτελούν το «the next big thing» για τους κατασκευαστές, εντούτοις σε άλλα μέρη του κόσμου τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, αγορές στις οποίες «απευθύνεται» κατά κύριο λόγο το νέο Peugeot Landtrek, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από την Peugeot, ως μέλος πλέον του ομίλου Stellantis.  

Peugeot Landtrek

Το νέο Peugeot Landtrek διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος, τους Chassis Cab, Single Cab και Double Cab, και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την Stafin, τον συνεργάτη του γαλλικού εργοστασίου στην Τυνησία, από τον προσεχή Απρίλιο και μετά. Σύμφωνα με την Peugeot, το Landtrek έχει «ακολουθήσει» ένα ευρύ πρόγραμμα εξέλιξης 2 εκατ. χιλιομέτρων, κυρίως σε εδάφη της Αφρικής, ενώ από πλευράς… μεγέθους και με μικτό φορτίο 3,5 τόνων, κατατάσσεται στη δημοφιλή κατηγορία «1 τόνου», παρά το γεγονός ότι συγκεκριμένες εκδόσεις του θα έχουν ωφέλιμο φορτίο που αγγίζει τα 1.200 κιλά.

Peugeot Landtrek

Στο εσωτερικό το Landtrek παραπέμπει σε επιβατικό όχημα, διαθέτοντας όλα τα γνωστά στοιχεία συνδεσιμότητας και ασφάλειας – ανάμεσα τους οι 6 αερόσακοι, το Hill Descent Control, το ASR, το Trailer Swing Control, το Lane Departure Warning και οι έως και 4 κάμερες,. Κεντρικό στοιχείο εδώ είναι η 10άρα οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο μέσον του ταμπλό, η οποία έχει «καταγωγή» από το Peugeot 508.

Peugeot Landtrek

Από εκεί και πέρα, το νέο pick-up μοντέλο των Γάλλων εξοπλίζεται με δύο κινητήρες. Ο μικρότερος καταναλώνει ντίζελ και με χωρητικότητα 1,9 λίτρα αποδίδει 150 ίππους και ροπή 350 Nm, σε συνεργασία με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων της Getrag. Η δεύτερη επιλογή είναι ένας βενζινοκινητήρας, επίσης με τούρμπο και χωρητικότητα 2,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 210 ίππους και ροπή 320 Nm, o οποίος συνεργάζεται και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων του ίδιου κατασκευαστή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ