top icon
Κόσμος

Ιταλία – Επιθυμεί νωρίτερα την επανεξέταση σχετικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» των θερμικών κινητήρων

Η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να δρομολογήσει πριν το 2027 την επανεξέταση της απαγόρευσης της πώλησης νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2035.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επανεξετάσει την πολιτική της για την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2027, αλλά η Ιταλία επιθυμεί η επανεξέταση αυτή να επισπευσθεί το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Adolfo Urso, αυτή η έγκαιρη αναθεώρηση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η βεβαιότητα των επενδύσεων και να σωθεί η βιομηχανική στρατηγική της Ευρώπης, που και οι δύο πλήττονται από τις αλλαγές στην περιβαλλοντική πολιτική, τη γεωπολιτική και την τεχνολογία.

Ο κ. Adolfo Urso κατονόμασε την πτώση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων ως σαφές σύμπτωμα της κρίσης, καθώς οι Eυρωπαίοι κατασκευαστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απαιτήσεις για ηλεκτροκίνηση. Η «βεβαιότητα», όρο με τον οποίο ο Ιταλός υπουργός εννοεί τη χαλάρωση των όρων μετάβασης, θα ωφελούσε το γενικότερο επενδυτικό κλίμα και θα έδινε στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία κάποια ανάσα για να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ