X
Κόσμος

Ηλεκτρική Ferrari με πόσο;

Σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο η Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο, όπως ήδη έχει διαρρεύσει, δεν θα κοστίζει και λίγο…

Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, η Ferrari θα κάνει τα πρώτα της βήματα στον μαγικό κόσμο της αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο από σήμερα όταν και θα λανσάρει επίσημα το πρώτο EV στην ένδοξη «θερμική» έως τώρα ιστορία της.

Ήδη η… αυτοπεποίθηση των Ιταλών ότι το νέο αυτό EV θα γίνει αποδεκτό από το παραδοσιακό κοινό της είναι υψηλή. Και μάλιστα, ανεξάρτητα από το «τσιμπημένο» κόστος του εν λόγω αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές του Reuters, το νέο αυτό EV θα κοστίζει όχι λιγότερο από 500.000€. Μάλιστα, η τιμή αυτή δεν περιλαμβάνει χαρακτηριστικά και προσωπικές… πινελιές που συνήθως προσθέτουν οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Ferrari και αυξάνουν την τιμή κατά τουλάχιστον 15-20%.

Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή πώλησης των μοντέλων της Ferrari, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων χαρακτηριστικών, κυμαίνεται στα 350.000€.

Για την παραγωγή του νέου της EV η Ferrari ετοιμάζει μια νέα μονάδα που θα βρίσκεται εντός των γνωστών εγκαταστάσεων της ιταλικής φίρμας στο Maranello. Επίσης, η Ferrari αποκάλυψε πρόσφατα ένα νέο εργαστήριο για την έρευνα στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου με επικεφαλής επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στους συσσωρευτές στερεάς κατάστασης.

Προς το παρόν, η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου EV της. Ωστόσο, όπως έχουν υποσχεθεί οι ιθύνοντές της, το νέο ηλεκτρικό supercar θα παράγει μοναδικούς… ήχους, ενώ καμία αμφιβολία δεν τίθεται όσον αφορά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στην πράξη. Ως προς την οδική συμπεριφορά και την αίσθηση στο δρόμο, όλα δείχνουν ότι η Ferrari θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari υπογράφει συμφωνία προμήθειας μπαταριών με μεγάλο κατασκευαστή της Ασίας

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!