X
Κόσμος

Η Xiaomi ανοίγει τα φτερά της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Xiaomi φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Xiaomi είναι πρόθυμη να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον αναπτυσσόμενο κλάδο των ηλεκτρικών της οχημάτων εις βάρος των κερδών, σε μια προφανή προσπάθεια της κινεζικής εταιρείας να ενταχθεί στο άτυπο κλαμπ των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία -γνωστή έως τώρα για την έντονη παρουσία της σε ολόκληρο τον κόσμο στον χώρο των οικιακών συσκευών και πρωτίστως στα smartphone- δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της επιχείρησης EV έναντι των περιθωρίων κέρδους, τουλάχιστον προς το παρόν, δήλωσε ο Chief Financial Officer της Xiaomi Alain Lam στο Bloomberg Television.

«Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στην ανάπτυξή μας παρά στην κερδοφορία σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Alain Lam, πρώην τραπεζίτης της Credit Suisse ο οποίος ενορχήστρωσε μερικά από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Xiaomi.

Η φιλοσοφία value-for-money που χρησιμοποιούσε η Xiaomi για να αναρριχηθεί στα ανώτερα κλιμάκια της αγοράς κινητών τηλεφώνων θα ισχύει και για τα ηλεκτρικά της.

«Πιστεύουμε ότι η κλιμάκωση της παραγωγής θα αποφέρει κέρδη στο μέλλον. Προς ώρας είμαστε μακριά από αυτό που ονομάζουμε κερδοφορία. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή την επιχείρηση».

Αν μη τι άλλο, τα έως τώρα αποτελέσματα της Xiaomi στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν μια πρώιμη δικαίωση για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της, Lei Jun, ο οποίος φέρνει την εταιρεία του σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο Lei Jun έχει δεσμευτεί να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή αυτοκινήτων, έχοντας ως στόχο να επαναλάβει την επιτυχία που γνώρισε η Xiaomi στα smartphone.

Η εταιρεία του παρουσίασε το πρώτο της EV σε έναν «τερέν» με πολύ μεγαλύτερους παίκτες. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία στοχεύει να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο σε 15 έως 20 χρόνια.

Σύμφωνα με  το Bloomberg, η Xiaomi αναπτύσσει τώρα ένα ηλεκτρικό SUV, παρόμοιο με το Model Y της Tesla, το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το 2025.

Με το ηλεκτρικό σεντάν SU7 να διατίθεται προς ώρας μόνο στην Κίνα, η Xiaomi παρουσίασε το νέο της EV κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα δημιούργησε τον δικό της χώρο στη διάσημη πίστα του Nürburgring.

Ο Lei Jun είπε στο Παρίσι ότι η Xiaomi θα προσφέρει τo SU7 σε όλο τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το σχετικό χρονικό πλαίσιο.

«Έχουμε κατά νου την παγκόσμια επέκταση, αν και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλη τη ζήτηση στην Κίνα», είπε ο Lei Jun.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!