X
Κόσμος

Η VW ακολουθώντας την Tesla ετοιμάζει το δικό της robotaxi

Μέσα στο 2026 θα λανσαριστεί το robotaxi της VW, το οποίο θα είναι μια πλήρως αυτόνομη έκδοση του ID.Buzz.

Όπως και η Tesla, έτσι και η VW ετοιμάζει το δικό της robotaxi, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2026. Αντίθετα όμως με τους Αμερικανούς, οι Γερμανοί δεν θα βασιστούν σε ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, αλλά σε ένα μοντέλου που υπάρχει ήδη στη γκάμα τους.

Έτσι, τη βάση για τη δημιουργία αυτού του αυτονόμου robotaxi θα αποτελέσει το αμιγώς ηλεκτρικό ID.Buzz.

Το VW ID.Buzz βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, από το ειδικό τμήμα αυτόνομης οδήγησης, προκειμένου να αναβαθμιστεί το λογισμικό του και να έχει δυνατότητα κίνηση χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.

Στην πράξη όμως η VW εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης του ID.Buzz από το 2023. Αυτή την περίοδο 15 αυτοκίνητα πραγματοποιούν δοκιμές στους δρόμους του Auston στο Τέξας της Αμερικής.

Παράλληλα, κάποια αυτοκίνητα ακόμα δοκιμάζονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο και το Αμβούργο της Γερμανίας. Επιπλέον, στο Μόναχο πραγματοποιούνται και δοκιμές σε ένα κέντρο που επιτρέπει την προσομοίωση ιδιαίτερων καταστάσεων σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η VW σκοπεύει να το λανσάρει έτοιμο για χρήση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το 2026. Στόχος της δεν είναι να προσφέρει η ίδια την υπηρεσία ταξί, αλλά να πουλήσει τα αυτοκίνητα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

VW ID.Buzz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!