X
Κόσμος

Η Subaru ετοιμάζει 3 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με την Toyota

Τρία μοντέλα μηδενικών ρύπων θα προσθέσει στη γκάμα της η Subaru, τα οποία θα προέρθουν από τη συνεργασία της με την Toyota.

Η Subaru είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν μείνει σχετικά πίσω στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, καθώς μέχρι τώρα διαθέτει ένα μόνο μοντέλο στη γκάμα της. Το Solterra, που είναι προϊόν συνεργασίας με την Toyota, όπως έγινε και με το ίδιου μεγέθους bZ4X.

Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε άνθρωποι της Subaru, η εταιρεία ετοιμάζει να λανσάρει τρία ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, σε συνεργασία πάλι με την Toyota. Δύο χρόνια αργότερα αναμένεται να παρουσιαστούν τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα, που θα προέρχονται εξ ολοκλήρου από τη Subaru, χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

Ωστόσο, σε αυτή τη χρονική περίοδο, που υπάρχει μια σχετική αβεβαιότητα για τα ηλεκτρικά μοντέλα, η οποία αποδίδεται στις μειωμένες πωλήσεις τους, σε σχέση με τα πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών, το να κινηθεί κάποια κατασκευάστρια εταιρεία μόνη, χωρίς τη βοήθεια κάποιας άλλης, φαίνεται να ελλοχεύει κινδύνους σε οικονομικό επίπεδο, όπως υποστηρίζει η ίδια η Subaru.

Έτσι, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι δύσκολο για τη Subaru να προβλέψει τι θα γίνει στο μέλλον με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μοιραστεί τους κινδύνους με την Toyota, μέσω της κοινής εξέλιξης μοντέλων.

Μια λογική κίνηση φαίνεται να είναι αυτή, καθώς η Subaru δεν έχει το μέγεθος άλλων εταιρειών όπως η Toyota και η Volkswagen. Το κόστος έρευνας και εξέλιξης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι τεράστιο, όπως και η διαμόρφωση της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου που κατασκεύαζε μοντέλα με θερμικούς κινητήρες για την παραγωγή αυτοκινήτων του «είδους» και σίγουρα δεν μπορεί να το επωμιστεί μόνη της η ιαπωνική εταιρεία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!