top icon
Κόσμος

Η Stellantis θα πουλά σε 9 χώρες της Ευρώπης τα ηλεκτρικά της κινεζικής Leapmotor

Η Stellantis θα αρχίσει να πουλά τα ηλεκτρικά μοντέλα της κινεζικής Leapmotor σε 9 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Η Stellantis ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Leapmotor σε 9 ευρωπαϊκές αγορές, αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι χώρες αυτές θα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ρουμανία, ενώ οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025. Η Δανία και η Ελβετία θα προστεθούν στο εγγύς μέλλον στο εν λόγω… παλμαρέ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leapmotor, Tianshu Xin.

Stellantis - Leapmotor C10

Stellantis – Leapmotor C10

Έτσι, μέσω της κοινοπραξίας Leapmotor Internantional B.V.,  η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και ελέγχεται σε ποσοστό 51-49% από τις Stellantis-Leapmotor, η πρώτη θα διαθέσει την Ευρώπη το αμιγώς ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο T03 και το ηλεκτρικό, επίσης, μεσαίο SUV με την ονομασία C10 μέσα από ένα δίκτυο 200 αντιπροσώπων – που στόχος είναι να ανέλθουν σε 500 μέχρι το 2026.

«Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε την κατηγορία των EV που κοστίζουν 20.000 ευρώ στους Κινέζους ανταγωνιστές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares. «Είτε μου αρέσει είτε όχι, οι κινέζοι κατασκευαστές κατακτούν μερίδιο στην Ευρώπη. Προσπαθώ επομένως να αξιοποιήσω μια δυναμική που υπάρχει ήδη», προσέθεσε ο επικεφαλής της Stellantis.

Stellantis - Leapmotor

Το ηλεκτρικό T03 της Leapmotor θα πωλείται κάτω από την τιμή του αμιγώς ηλεκτρικού Citroen e-C3 της Stellantis, του οποίου η επερχόμενη έκδοση θα ξεκινά από 19.990 €. Επίσης, θα τοποθετείται στη γκάμα της… Stellantis κάτω από το πιο premium ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο της Fiat (βλ. 500e), ενώ κύριος αντίπαλος του θα είναι το Dacia Spring, το οποίο ξεκινά από 20.800 € στη Γαλλία και εισάγεται στην Ευρώπη επίσης από την Κίνα. Η μπαταρία που συνοδεύει το T03 έχει χωρητικότητα 41,3 kWh.

Stellantis - Leapmotor T03

Stellantis – Leapmotor T03

Το T03 έχει αυτονομία 265 χλμ. ενώ το C10 μπορεί να διανύσει έως και 420 χλμ., σύμφωνα με τα στοιχεία την Stellantis. To SUV της Leapmotor θεωρείται ανταγωνιστής του ID.3 και του ID.4, καθώς και του Tesla Model Y(!), σύμφωνα με τον ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας, Zhu Jiangming.

Leapmotor

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Stellantis - Leapmotor C10
  • Stellantis - Leapmotor T03
  • Stellantis - Leapmotor
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ