top icon
Κόσμος

Η πρώτη φωτογραφία του νέου μοντέλου της Alpine

Με γράμμα από το ελληνικό αλφάβητο, το Alpine A390_β θα είναι το νέο σπορ μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, που θα δούμε να κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Ιδιαίτερο σχήμα, με πιο μακρύ πίσω μέρος, όπως μαρτυρά και η πρώτη σκοτεινή φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Alpine, θα έχει το επερχόμενο μοντέλο της που θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024.

Το A390_β θα είναι το πρώτο από τα νέα μοντέλα που έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει η Alpine στο άμεσο μέλλον. Σε αυτή τη φάση μας αποκαλύπτει εν μέρει τη σιλουέτα του, κρατώντας ακόμα πολλά από τα χαρτιά της κλειστά.

Το σχήμα του φαίνεται να κρατά κάποιες αποστάσεις από τα γνωστά μέχρι τώρα που μας είχε συνηθίσει η Alpine. Μοιάζει περισσότερο με fastback παρά με αυθεντικό κουπέ, ενώ αναμένεται να είναι ένα 5θυρο μοντέλο με χαμηλό πίσω μέρος που θα ενισχύει και τη σπορ εικόνα του.

Επίσημα στοιχεία δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα η Alpine, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ένα μοντέλο που θα είναι εντελώς νέο και δεν θα βασίζεται σε κάποιο γνωστό. Το όνομά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα ελληνικό γράμμα στο τέλος, ενώ το αρχικό «A» είναι αυτό που χρησιμοποιείται σε όλη τη γκάμα της γαλλικής φίρμας.

Για την κατασκευή του αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα AmpR Medium, η οποία έχει τη βάση της στην Cmf-EV του Ομίλου. Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα. Η απόδοσή του αναμένεται να αγγίζει και ίσως να ξεπερνάει τους 400 ίππους. Περισσότερα, σύντομα, μετά την επίσημη αποκάλυψη του νέο συναρπαστικού μοντέλου της Alpine.

alpine a390 teaser

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ