top icon
Κόσμος

Η Όμικρον «φρενάρει» τους κατασκευαστές στην έκθεση CES 2022

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, εξαιτίας της διαβόητης πλέον μετάλλαξης Όμικρον.

Η επόμενη εβδομάδα υποτίθεται ότι θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και αφορμή για την… επανένωση ουκ ολίγων κατασκευαστών στον αυτοκινητικό κλάδο, καθώς και πολλών εταιρείων από το χώρο της τεχνολογίας, με μερικές από τις μεγαλύτερες στον κόσμο να δίνουν το «παρών» στην έκθεση CES 2022 στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ για να μοιραστούν με το κοινό τόσο τα προϊόντα, όσο και τις στρατηγικές τους για το εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, τα σχέδιά τους για κάτι τέτοιο «παγώνουν», καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών αποφάσισαν είτε να απέχουν είτε να δηλώσουν «παρών» εξ αποστάσεως, εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους προμηθευτές και τους τεχνολογικούς κολοσσούς να συνεχίζουν μέχρι και αυτή τη στιγμή να αποχωρούν ή να περιορίζουν τη συμμετοχή τους στη φετινή Consumer Electronics Show.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW δήλωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της θα πραγματοποιηθούν ζωντανά από τη Γερμανία μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Την ίδια στιγμή, η Daimler ξεκαθάρισε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συμμετοχή της Mercedes. Η «τοπική» General Motors καθώς και άλλες εταιρείες από τις ΗΠΑ ακύρωσαν και αυτές τα σχέδια τους για τη φετινή CES λόγω των έντονων ανησυχιών τους που σχετίζονται με τον COVID-19.

Άλλες εταιρείες που ακύρωσαν τα προγράμματά τους είναι οι Volvo, Panasonic, Bosch, ZF, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar και Veoneer.

Οι εταιρείες τεχνολογίας όπως το Twitter, η T-Mobile, η Intel, η Amazon και η Meta (Facebook) δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν. Τα μέσα ενημέρωσης που εστιάζουν στην τεχνολογία, όπως το TechCrunch και το The Verge, έχουν επίσης αποσυρθεί.

Η Waymo, η εταιρεία της Google που συνδέεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα συμμετέχει στην CES 2022, επικαλούμενη τις αυξανόμενες ανησυχίες της σχετικά με την παραλλαγή του Όμικρον.

Την περασμένη εβδομάδα, πριν από την ανακοίνωση της Waymo, αξιωματούχοι της Consumer Technology Association, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται την CES, δήλωσαν ότι είχαν λάβει 42 ακυρώσεις από την περασμένη Παρασκευή.

Σε γραπτή δήλωση, ο οργανισμός είπε ότι η εκδήλωση συνεχίζει «να δείχνει ισχυρή δυναμική» και ότι «η CES 2022 θα πραγματοποιηθεί».

CES 2022

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ