top icon
Κόσμος

Η Νορβηγία σπάει τον Αύγουστο όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Τον περασμένο μήνα το 94,3% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων στη Νορβηγία αποτελούνταν από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Ενισχυμένες από την υψηλή δημοτικότητα του Tesla Model Y, το οποίο αντιπροσώπευε το 18,8% των πωλήσεων, και σε μικρότερο βαθμό χάρη στις υψηλές πωλήσεις του Kona της Hyundai και του Leaf της Nissan, τα ηλεκτρικά οχήματα κατάφεραν στη Νορβηγία να αποσπάσουν τον Αύγουστο μερίδιο 94,3% επί των συνολικών ταξινομήσεων στη χώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Norwegian Road Federation (OFV).

Οι Νορβηγοί αγόρασαν 10.480 νέα EV τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το σύνολό του σε 68.435 από την αρχή του έτους.

Εκτός από τα παραπάνω οχήματα, στη Νορβηγία ταξινομήθηκαν τον Αύγουστο 161 plug-in υβριδικά – αριθμός από ανεβάζει το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που μπαίνουν στην πρίζα σε 95,7%.

Τα ήπια υβριδικά και τα αμιγώς υβριδικά οχήματα κατέγραψαν 249 πωλήσεις, καταλαμβάνοντας μερίδιο 2,2%.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία αποτελεί μια μεγάλη παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει θέσει στόχο να πουλά μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών έως το 2025, δηλαδή 10 χρόνια πριν από τον αντίστοιχο στόχο της ΕΕ.

Σε άλλα μέρη της Ευρώπης οι υψηλές τιμές και η ανεπαρκείς υποδομές έβαλαν φρένο στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς, σε αντίθεση με τις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων, που συνδυάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο αυξηθεί.

Συγκριτικά, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 12,1% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούλιο, πίσω από τα βενζινοκίνητα (33,4%), τα πλήρως υβριδικά (32%) και τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ (12,6%), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Norway

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ