top icon
Κόσμος

Η νέα Porsche 911 GT3 Touring (+video)

Η νέα Porsche 911 GT3 Touring «προσγειώνει» τον σχεδιασμό του απόλυτου σπορ αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας εισάγοντας συγχρόνως στο βασικό εξοπλισμό του ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Όπως και η προκάτοχός της, η νέα Porsche 911 GT3 Touring δεν διαφέρει στις βασικές προδιαγραφές της σχέση με τη νεότερη εκδοχή του μοντέλου που αποκαλύφθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, η πιο… τουριστική εκδοχή του ενσωματώνει ένα εμφανώς πιο ήπιο σχεδιαστικό «πακέτο» σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Προαιρετικά ωστόσο και δίχως έξτρα χρέωση, το «παρών» στη νέα Porsche 911 GT3 Touring δίνει και το γνωστό, 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (λέγε με PDK).

Σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, η απλή 911 GT3 με το «6άρι» κιβώτιο ζυγίζει 1.413 κιλά, ενώ εκείνη με το αυτόματο PDK 1.435 κιλά – ακριβώς όπως και η «κανονική» 911 GT3.

Την κίνηση εξακολουθεί να προσφέρει ο γνωστός, 6κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας μπόξερ των 4,0 λίτρων της Porsche αποδίδοντας και εδώ 510 ίππους και 470 Νm – το όριο περιστροφής του παραμένει στις 9.000 σ.α.λ.

Porsche 911 GT3 Touring

Οι οπτικές διαφοροποιήσεις της Porsche 911 GT3 Touring

Οπτικά, η ειδοποιός διαφορά έγκειται στην απουσία της σταθερής πίσω αεροτομής, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα «αναπτυσσόμενο» σπόιλερ το οποίο εγγυάται ότι η νέα Porsche 911 GT3 Touring αναπτύσσει ανάλογα ποσά κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες.

Από εκεί και πέρα, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου είναι βαμμένο πλήρως στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ το «παρών» δίνει ένα ασημί περίγραμμα στα πλευρικά τζάμια.

Επίσης, το κάλυμμα του μπόξερ κινητήρα κοσμείται από το λογότυπο «GT3 touring» ενώ οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής «απαρνιούνται» το μαύρο χρώμα που είδαμε στην 911 GT3.

Porsche 911 GT3 Touring

Το εσωτερικό, και ειδικότερα τα καθίσματα, η κεντρική κονσόλα, το υποβραχιόνιο και το τιμόνι, κοσμούνται από μαύρο δέρμα – μαύρη είναι πλέον και η επένδυση του εσωτερικού τμήματος της οροφής.

Η Porsche προσφέρει στη νέα 911 GT3 Touring όλα τα έξτρα αξεσουάρ που είδαμε να διατίθενται στην «σκέτη» 911 GT3 – όπως τα LED φώτα με το σύστημα Porsche Dynamic Light System και Porsche Dynamic Light System Plus, τα κεραμικά φρένα PCCB, το σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα, το Sport Chrono Package κ.α.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche 911 GT3 Touring
  • Porsche 911 GT3 Touring
  • Porsche 911 GT3 Touring
  • Porsche
  • Porsche 911 GT3 Touring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ