top icon
Κόσμος

Η Mitsubishi έτοιμη να συνεργαστεί με τις Honda και Nissan

Η προσπάθεια της Mitsubishi να ολοκληρώσει την φημολογούμενη συνεργασία της με τις Honda και Nissan αντανακλά την αυξανόμενη πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργαστούν για να μειώσουν το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Η Mitsubishi φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες για να ενταχθεί στη σχεδιαζόμενη στρατηγική συνεργασία της Nissan και της Honda, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων μέσων ενημέρωσης.

Η Nissan και η Honda είχαν δηλώσει στα μέσα Μαρτίου ότι εξετάζουν μια πιθανή συνεργασία τους όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, τις πλατφόρμες λογισμικού και την τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται την εξαγορά μερίδιων.

Αν μη τι άλλο, η σχεδιαζόμενη συνεργασία των τριών ιαπωνικών εταιρειών υπογραμμίζει την αυξανόμενη πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργαστούν για να μειώσουν το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας.

Mitsubishi ASX

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honda είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Ιάπωνας κατασκευαστής ανάμεσα στις τρεις εταιρείες με πωλήσεις 4,1 εκατ. οχημάτων, ακολουθούμενη από την Nissan με περίπου 3,4 εκατ. πωλήσεις.

Η Mitsubishi από τη μεριά της δεν ξεπερνά το άτυπο φράγμα των περίπου 800.000 πωλήσεων.

Ως γνωστόν, η Toyota συνεργάζεται ήδη με τις Suzuki, Subaru, Daihatsu και Mazda σε μια σειρά από τεχνολογίες και μοντέλα.

Η Mitsubishi ανήκει κατά 34% στη Nissan και αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας συμμαχίας με τη Nissan και τη Renault.

Mitsubishi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ